Vibrationer i ratten i en 2006 Ford F150

2006 års F-150 är till skillnad från sina föregångare från 1960, 1970 och 1980. Istället för att vara en robust lastbil där några vibrationer förväntas, utformade Ford 2006 F-150 för att vara robust och ändå ha en mjuk gång. F-150: s ratt bör fortfarande hela tiden, om du stöter på tuff terräng. Det finns sex huvudsakliga orsakerna till en vibration i din 2006 F-150: s ratt. Defekta eller skadade däck

En viktig orsak för vibrationer i 2006 års F-150: s ratt är defekta eller skadade framdäck. Däck har en serie av nylon och stål band inne i dem för att förstärka däcket och för att hjälpa den att behålla sin runda form. Om dessa bälten sönder på grund av överbelastning eller defekt, kan en bubbla skjuta ut från däckets slitbana. Vid vissa hastigheter kan denna bubbla orsaka en mindre för kraftiga vibrationer i ratten, beroende på storleken på bubblan. Kör handen över däckets slitbana och känner för en hög plats på däcket.
Obalanserad Däck

När tillverkarna monterar däck, en eller flera tunga fläckar uppstå - i de flesta fall. När däcket återförsäljare monterar däcken, snurrar montering professionella däcket på en balansering maskin som upptäcker däckets tunga punkten. Maskinen visar då arbetstagaren var att installera en liten vikt för att motverka denna tunga punkten. Om arbetstagaren installerar denna vikt i fel område eller vikten faller av framhjulet, ratten på 2006 F-150 kommer sannolikt att vibrera. Detta gäller särskilt om 2006 F-150, eftersom däcken intervallet 17-22 inches i diameter och är ganska tung.
Steering komponentfel

2006 års F-150 har servostyrning som standard. Detta system använder en styrväxel och en uppsättning av tie-länkhuvuden - två yttre och två inre - att flytta framhjulen vänster och höger när du vrider på ratten. Tie-länkhuvuden alla har en boll-och-uttag gemensamt så att de kan röra sig nästan fritt medan du håller hjulen i den avsedda riktningen. Denna boll-och-socket joint sliter sakta ut och låter det tie-rod end att vibrera. Denna vibration kan resultera i en mild vibration i F-150: s ratt.
Lösa upphängningskomponenter

2001 F-150: s främre hjulupphängningen består av en lista av komponenter, inklusive övre bärarmarna, undre länkarmar och stötdämpare. De övre och undre länkarmar har små boll-och-socket lederna - lämpligt namngivna kulleder - som tillåter hjulet att röra sig i många riktningar, medan suspensionen förblir raka. Över tiden, bollen-och-socket lederna slits ut och låta hjulen att skaka. Denna skakning kan överföra till ratten.
Broms Problem

Bromsar kan också orsaka en vibration i dig 2006 F-150: s ratten. Om bromsrotorn run-out är överdriven - större än 0,0025 inches - så du kan känna en vibration i ratten vid inbromsning. Eftersom detta kast ökar, så ökar de hårda vibrationer. Material överföring mellan bromsklossarna är den typiska orsaken till överdriven kastet, men rotorn och navet skevhet kan orsaka detta också.
Skadade hjulet

fabriken hjul på 2006 F-150 är stål och de valfria hjul legering, vilket innebär att de kan böja sig under rätt mängd kraft. När ett hjulkurvor, kommer det att orsaka en mild till svår vibrationer i ratten. I detta fall, kommer att reparera eller byta ut hjulet rätta till problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68179.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.