1996 Honda Civic Tändspole Felsökning

Honda Civic infördes 1973. Den 1996 Honda Civic kom utrustad med en 1,6-liters rak fyrcylindrig motor i basutförande. Den 1996 Civic fanns också med två andra versioner av 1,6-liters, känd som VTEC och VTEC-E. Tändspolen på 1996 Civic är ansvarig för att skicka rätt gnista till tändstiften. Hitachi och TEC båda tillverkade spolar för 1996 Civic. Provningsförfaranden varierar mellan de två olika typer av spolar. Saker du behöver
1/4-tums enhet Ratchet och Hylsnyckelsats
stjärnskruvmejsel
ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Civic, och ställa huven prop. Ta den negativa batterikabeln från batteriet, med en 1/4-tums enhet Ratchet och uttag för att lossa tie-down mutter. Ta bort de två skruvarna från tändspolen locket, med Ratchet och uttag.
2

Kontrollera tändspolens. Om svart /gula och vita /svarta kablar hålls med skruvar, då du arbetar på en TEC tändspolen. Om kablarna är enkla dra bort och tryck på kontakterna liknar en högtalarkabel, då du arbetar på en Hitachi spole. Ta bort de två kablarna på en TEC tändningen genom att helt enkelt dra dem. Lossa skruvarna på Hitachi versionen, sedan bort ledningarna. Dessa är de en (positiv) och B (negativ) ledare för spolen.
3

Slå på din ohmmeter och ställ in ratten ohm, vilket är den uppochnedvända "hästsko" formad val. Sätt positiva sonden från ohmmeter på En spole stolpen. Sätt i den negativa sonden på B-stolpen. Dessa tjänster är primärlindningarna. De primära lindningar på TEC Spiralen ska ha ett motstånd mellan 0,63 och 0,77 ohm. Hitachi Primärlindningen motstånd bör vara mellan 0,45 och 0,55 ohm. Om avläsningen på endera typen av spole inte faller inom de angivna intervallen, måste spolen bytas ut.
4

Test sekundärlindningen motstånd tändspolen genom att ta bort tändstiftet lindningstrådar . Ställ trådarna från varandra så att du inte får dem blandas ihop.
5

Fäst den positiva sonden från din ohmmeter på posten markeras med ett "+" symbol. Fäst den negativa sonden till den tjänst som anges med ett "-"-symbol. Den sekundära lindningen läsning på TEC spolen bör vara mellan 12,8 och 19,2 ohm, medan Hitachi bör vara mellan 22,4 och 33,6 ohm. Om ohmmetern avläsningarna inte är inom de givna specifikationerna för antingen spole måste spolen bytas ut. Om någon typ av spole test ger positiva resultat, fortsätt att testa tändkablarna och tändningen styrmodulen.
6

ihop spolen och montera locket på omvänt sätt som du tog bort delar . Inget vridmoment behövs på någon del av spolen, och tillsats av vridmoment kan bryta spolen eller dess tillhörande delar. Montera batterikabeln och dra kabeln tills det är ordentligt. Vrid buntband ner muttern ett halvt varv längre att förvärva 9 foot-pounds nödvändigt för korrekt vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68247.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.