Hur man berättar när Hydraulic Lifter Go Bad

De hydrauliska lyftare i din bil eller lastbil motor är en viktig del av ditt fordon. De lyftare flytta upp och ner inuti blocket, hjälper generera komprimering och driva din bil behöver köras. Om en lyftare misslyckas, kommer din bil eller lastbil körs inte korrekt och kan uppvisa någon av flera olika biverkningar. Lifter problem kan inte repareras utan ombyggnad eller byte av motorn på din bil, och sådana problem orsakas vanligen genom att köra fordonet låg på olja eller överhettning av motorn. Instruktioner
1

Kontrollera din motorolja. Fyll på olja vid behov, vilket gör notera hur mycket olja du har haft att lägga. Det är viktigt att veta hur mycket olja i din bil när du försöker avgöra tillståndet i motorn och de hydrauliska lyftarna. Du kanske märker att motorn har lågt oljetryck på olje mätaren när den är igång.
2

Titta på bilens körsträcka och underhåll historia. Hög körsträcka fordon är betydligt mer benägna att få problem med motorerna och lyftare, som är de som har rutinmässigt slut på olja eller upplevt en extrem förlust av motorns smörjning på grund av en icke-fungerande oljepump eller andra problem.

3

Starta fordonet. Om fordonet är svårstartad, kan det vara ett tecken på att den inte skjuter ordentligt på alla cylindrar och att det kan finnas ett problem med en grep upp eller brytas hydrauliska lyftare i motorn.
4

Meddelande om bilens check engine lampan lyser. Om kontrollera motorn ljuset har kommit på, fäster bilens dator till en felkod läsare och diagnostisera de felkoder som genereras. I vissa fordon, kommer en brist eller trasig lyftare genererar motsvarande felkod i bilens datorsystem.
5

Lyssna på körning. Högt näven, kanske knackar eller knacka ljud vara ett tecken på en dålig lyftare. Oljud orsakas vanligtvis av slitna lyftare som kommer i kontakt med andra motordelar eller brist på smörjning.
6

Ta bilen till en mekaniker och ha det formellt diagnostiseras. I vissa fall kan mekanikern ta den övre änden av motorn isär för att identifiera den exakta lyftaren som misslyckas och orsaken till misslyckandet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67500.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.