Hur man testar en DPFE sensor på en Taurus

Differenstrycksregulatorn återkoppling elektronisk sensor på en Taurus ligger mot baksidan av motorn, nära till brandväggen. Denna ventil är en viktig del av motorns styrsystem, liksom för avgasrening. Dess syfte är att injicera förbrända avgaser till förbränningsrummet när motorn är över tomgång eller i cruise. Det hjälper till att kyla förbränningen laddning, hindrar motorn från pinga när man accelererar, utan också minskar smog utsläpp på grund av den tidigare tändning möjliggörs genom denna sensor. När DPFE ventilen misslyckas kommer motorstyrningen datorn ställa in en kod och tända "Check Engine" light. Saker du behöver
vanlig skruvmejsel
Voltmeter
3-fots längd ¼-tums vakuumslang
Pick
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera DPFE sensorn i motorrummet på en konsol kopplad till motorn, nära brandväggen. Skjut de två nedre 3/8-tums slangar av bottnen av sensorn. Titta i slangarna för ett vitt pulver som ser substans plugga slangen. Använd pick och öppna slangarna genom att bryta upp den vita finkornig substans och skaka ur slangen.
2

Probe översta tråden i tre-tråd kontakten på sensorn, med voltmeter. Anslut voltmetern svart kabel till någon bra markkontakt. Anslut ¼ vakuumledningen till den yttre porten på undersidan av sensorn. Vrid startnyckeln på. Sondera första tråd med den röda sladden från voltmetern samtidigt som sug på slangen. Spänningsområdet på sensorn är 0 och 5 volt. Spänningen bör stiga när sug är närvarande på vakuum linjen och det ska släppa av när inget sug appliceras. Om sensorn inte att stiga eller pinnar, byt ut den.
3

Kontrollera motsatt port. Det kommer att visa något mindre spänning, men så länge den registrerar upp och ner på skalan, passerar det testet. Koppla slangarna tillbaka in i botten av sensorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68248.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.