Felsökning Dodge Sprinter Digital Display Oil Can

Oljan kan ikonen i kombiinstrumentet digitala displayen på Dodge Sprinter skåpbil är motorns oljenivå indikeringslampa. Lampan varnar dig att oljenivån har sjunkit till en punkt nära den lägsta markeringen på motorns oljesticka. Problem med oljekanna varningslampa kan relateras till ljuset inte gå ut och belysa endast kortfattat. Du kan felsöka sådana problem genom att följa dessa steg. Saker du behöver
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

Vrid nyckeln i tändningslåset till det andra läget och identifiera rätt ljus om du tror att du har problem med det. Oljan kan Ikonen är den femte ikonen från vänster och visar en oljekanna med en dropp av olja sticker ut från pipen. Ljuset ska lysa fast i denna nyckelposition, och belysning innebär inte ett problem.
2

Vrid nyckeln till motorns startläge och starta motorn om oljan kan ljuset kom på i föregående steg och är fortfarande på. Lampan ska slockna när motorn startar.
3

Öppna huven och kolla oljestickan om ljuset inte gå ut när du startat motorn, eller om ljuset stannade på för en stund och gick sedan ut. Ljuset kan tändas kortvarigt med motorn för att indikera låg oljenivå, eller ljuset kan bo på, vilket visar för låg oljenivå.
4

Leta efter oljeläckage under van. Om läckage upptäcks, har van service. Om inga läckor visar, kolla oljestickan att se om oljenivån är låg. Om så är fallet, skruva av motorolja påfyllningslocket, tillsätt olja och kontrollera mätstickan igen. Övervaka oljan kan tända för normal drift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67505.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.