1997 Pontiac Grand Am Brake Felsökning

Felsökning broms problem i 1997 Pontiac Grand Am bara tar några minuter med hjälp av en logisk och repeterbar metod för diagnos. Varje steg i processen kommer att tillåta dig att snabbt utvärdera de olika komponenterna och funktionerna i bromssystemet så att du kan utveckla en förståelse för det allmänna tillståndet i bromssystemet. När systemet utvärderas på detta sätt, felfunktioner blivit lätt att identifiera och reparera. Instruktioner
1

sitta i förarsätet. Vrid tändningsnyckeln till "Off". Tryck på bromspedalen flera gånger för att eliminera eventuellt kvarvarande effekt hjälpfunktion i kraft bromsservon.
2

Tryck ner bromspedalen hårt med foten och hålla den i 30 sekunder. Vid denna provning kommer kolvarna i huvudbromscylindern tvingas förbi ventilen och fylla portar i huvudcylindern, och systemet är stängt. Om det under detta test, börjar bromspedalen för att falla till golvet, det finns en läcka i en broms linje, hjulcylinder eller tjocklek. Inspektera varje hjul visuellt för flytande återstod att hitta läckan.
3

Ease upp trycket långsamt på bromspedalen, utan att ta bort din fot, tills du ansöker om samma tryck på pedalen som du skulle vid ett stopp ljus. Detta test ger befälhavaren cylinderkolvar att glida tillbaka in i hålet och centrera mellan ventilen och fylla hamnar i huvudcylindern. Om pedalen börjar sjunka under detta test, är det huvudcylinder defekt och bör bytas ut.
4

Starta motorn och samtidigt fortsätta att hålla pedalen nere. När motorn startar, ska pedalen sjunka ca 2 inches som Power Assist aktiveras i systemet. Om det inte sjunker, kontrollera om ett vakuum läcka vid vakuumkällan på strömmen bromsförstärkare placerad bakom huvudcylindern. Om inget vakuum läcka hittas, byt ut boostern.
5

Släpp och tryck på bromspedalen några gånger med motorn igång. Om motorn snubblar eller en stadig väsande ljud hörs, är avluftningsventilen i booster defekt. Byt booster.
6

Dra åt parkeringsbromsen och flytta Grand Am i växel. Parkeringsbromsen ska hålla fordonet under mycket lätt gaspådrag. Om parkeringsbromsen inte hålla fordonet, justera de bakre bromsbackarna och parkeringsbroms kabel. Motorvägsfart
7

provköra bilen. Notera hur bromsarna känns vid sänkning av hastigheten. Slipning eller vibration vid inbromsning indikerar felaktiga broms rotorer och bromsbelägg. Byt ut elektroderna och rotorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65424.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.