Hur vill kolla lagerförslitning

I motorer med roterande delar, lager åstadkomma mekanisk lim som inte bara håller delarna fungerar korrekt utan också hindrar dem från att misslyckas katastrofalt. När lagerslitage inträffar, olika tecken börjar synas att ett tränat öga. När aught i tid, kan lagerbyte spara en motor från allvarliga delfel och sönderfall. Ignoreras, och själva lagret kan så småningom komma isär under hög hastighet och tryck. Saker du behöver
lageravdragare
Ficklampa
Nya kullager
Nya lagertätningar
Bearing drift, olika storlekar
Hammer
Ny motor fett
Show Mer Instruktioner
1

lokalisera viss del av motorn som du vet har bäring fäst vid den. Försök att manipulera den del för att se om det finns glapp eller överdriven vicka. Till exempel, testa hjullager genom att ta tag i fordonets hjul med båda händerna och försöker vicka däcket - du ska inte kunna. Identifiera udda rörelse i lager-anslutna delar för ytterligare inspektion av de inblandade lagret.
2

Exponera lagret installerad i synnerhet mekaniska delen genom att ta bort lagertätningarna, om det behövs. Använd en lageravdragare att avlägsna olja sigill. Använd en ficklampa om visning är svårt.
3

Leta efter tecken på förbränning, scoring, kol svärtning eller repor. Byt lagret om några sådana tecken finns i närheten eller på lagret i fråga. Montera nya lagertätningarna också, kasta ut de gamla när de avlägsnats. Placera det nya lagret med en rätt storlek avdrift och hammare. Montera ett nytt lager genom att knacka det på plats med samma verktyg.
4

Undersök fett runt den installerade motorn eller delvis bäring för förorening eller uttorkning. Leta efter bitar av metall eller smuts i fett för att identifiera nedbrytning av lagringsdelarna. Torka bort gammalt fett och komprimera nya motorn fett i lagren för att ge tillräcklig smörjning.
5

Leta efter bruna eller blå nyanser av färg på själva lagret, signalerar stark värme skador från för mycket friktion i de bärande delarna. Byt lagret om det finns så friktionen har förmodligen redan orsakat skador som bara kommer att bli värre med tiden.
6

Använd nya lager från en seriös leverantör. Använd inte billiga kullager enbart baserat på enbart priset. Bekräfta lagret kan hantera program som du lägger den i genom att kontrollera poängen lagret klass om någon på förpackningen. Jämför betyget poäng med de krav din motor eller delvis med hjälp av lagret innan installationen. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68229.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.