Symtom på en Sulfaterat Bilbatteri

Sulfaterade bilbatterier har tillåtits bilda hårda bly sulfatkristaller som blockerar de elektriska banorna från batteriet till resten av tändsystemet. Förare kan faktiskt göra en hel del för att förhindra denna process från att hända genom att anta ansvarsfulla körvanor och genom ökad övervakning av ett fordons prestanda. Köra flera elektroniska tillbehör med en bils batteri medan stop-and-go stadstrafik kommer att kraftigt öka chanserna att batteriets sulfatering. Fysiska Ledtrådar

Pop huven. Bly sulfat, en icke-ledande förening, är den viktigaste gärningsmannen i bilbatteri sulfatering som kristalliserar runt batteriets elektrodplattorna och minskar ytarean nödvändig för att producera en elektrokemisk reaktion. Vit eller nästan genomskinliga kristaller som bildas runt batteriets elektroder är en bestämd fysisk tecken på att sulfatering inträffar eller har inträffat.
Dimming Lights /Funktionsstörning Elektroteknik

ett bilbatteri som sulfatering inte kommer att kunna ladda batterierna när fordonet körs (som det är tänkt att göra). Ett fordon som använder flera elektroniska enheter kan uppleva minskad funktionalitet som batteriet töms på ström och färddator försöker hålla fordonet körs med hjälp av kvarvarande elektrisk laddning för att köra mer integrerade system som bränslepumpen. Strålkastare kan också svag eller inte fungerar alls om batteriet sulfatering.
Oförmåga att starta

Ett batteri som har tillräckligt med bly sulfatkristaller härdas runt sin elektrodplattor kommer inte att kunna starta. De bly sulfatkristaller kommer helt blockera alla elektro-kemisk reaktion som kan innebära att batteriet kommer att motstå hoppa-start och samtliga uppladdning ansträngningar tills kristallerna avlägsnas eller att batteriet är helt enkelt ersättas. När batteriet är sulfatering även om det är återvinningsbart, kommer dess maximala energi kapaciteten reduceras kraftigt och kommer att kräva en ersättare på kort sikt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63706.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.