Vad betyder en Service 4 Wheel Drive Ljus Mean på en 2000 GMC Jimmy?

För 2000 GMC Jimmy var en av de första generationen av GMC Fordon där fyrhjulsdrift kunde engagerade genom streck-monterade knappar som bundna till växlar och elektroniska kontroller snarare än den gamla skolan, golvmonterad switch. Liksom äldre modell fyrhjulsdrift, behövde SUV ska vara inaktiv när växlar flyttades från tvåhjuliga till fyrhjulsdrift och det rekommenderades att fyrhjulsdrift inte kopplas samtidigt på torr asfalt. Systemet ändrades något i början av 2000-talet som GMC omdesignade sitt sortiment av lastbilar och stadsjeepar. Varning ljus display

GM 4WD varningslampor kommer normalt på kort under flera sekunder när fordonet är påslagen och när du flyttar mellan 2WD och 4WD. De är dock inte ljus som signalerar en tid för rutinunderhåll. Om de kommer på under körning eller komma på och sedan började blinka, kan det signalera ett antal potentiellt allvarliga tillstånd som behöver uppmärksammas.
Underlåtenhet att engagera

ljuset ska lysa i några sekunder vid växling från 2WD till 4WD. Om lampan bara blinkar kort, det signalerar att fordonet inte lyckades byta växel. Detta kan bero på en defekt sensor i kodaren motorn.
Felaktigt försöka flytta in 4WD

Blinkande inträffar om du försöker att flytta in en sätt som inte är tillåten, till exempel försöker flytta in 4WD när fordonet är i rörelse. För att framgångsrikt byta växel, måste Jimmy antingen stoppas eller i neutral. .
Programvarufel

Software misslyckanden är ganska vanliga problem som dessa fordon åldrar. Varningslampan visas när överföringen fallet styrmodulen (TCCM) programvara misslyckas. Detta kommer att kräva att ersätta TCCM
Ställdon Underlåtenhet


ställdonet i främre differentialen kan sitta och behöver bytas ut. Kontrollera alla vakuumslangar för läckor. Kontrollera även ställdonet sig för att se det kabeln drar axeln kopplingen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68228.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.