Hur man diagnostiserar en topplockspackning Läckage

En misslyckad topplockspackning är som en hjärtattack för din bil, det kan betyda döden för din motor om den inte diagnostiseras i tid. Symptomen på en misslyckad topplockspackning är inte alltid samma eftersom packningen kan misslyckas på insidan, utsidan eller både och. Identifiera symptom på en topplockspackning läckage kan bidra till att förhindra en motor reparation från att bli ett motorbyte. Saker du behöver
Ratchet och förlängning
Tändstiftshylsa
Visa fler instruktioner
1

Leta efter vit rök bolmade ur avgasröret, det vanligaste tecknet av en topplockspackning att inte insidan av motorn. Hitta den snabbaste stället att stoppa bilen när detta händer för att minimera skador på motorn. Kontrollera din olja. Om kylvätska läcker, den oljan kommer att se ut ljusbrunt slam. Det kan vara skummande. Din oljenivå kommer att stå högt på oljestickan. Kör inte bilen längre.
2

Leta efter kylvätska nivåer som droppe utan besprutning vätska eller ånga under huven. Om endast små mängder vätska passerar genom läckan i taget, kan andra symptom uppstår inte. En överhettning bil utan uppenbar orsak är misstänkt för topplockspackning misslyckande.
3

Watch för en brist på makt och en motor som kör grov. Förlusten av kompression vid punkten av packningen misslyckande kommer att beröva din motor av makt. Den kylvätska kommer förstöra tändstiftet och hålla cylindern avfyras korrekt. Detta kan ske innan andra allvarliga symtom manifesteras.
4

Leta efter det läcker där det inte borde finnas en läcka. Kylvätska hälla från sidan eller baksidan av motorn innebär en dålig topplockspackning. Du kanske inte ser någon kylvätska i oljan eftersom den inre delen av packningen håller fortfarande. Den vätskeförlust på utsidan kan vara ganska betydande.
5

Dra dina tändstift och leta efter spår av frostskyddsmedel på kontakten och i cylindern. Genom att ta bort pluggarna en i taget, kan du dra runt motorn och titta efter en spray av kylmedel från tändstiftet öppningen. Om det händer, behöver du en ny topplockspackning.
6

Har kylsystemet och cylindrarna genomgår tryckkontroller om några andra tecken på topplockspackning misslyckande är uppenbart. Om en eller båda misslyckas, är det förmodligen en topplockspackning fråga. På äldre bilar kan dåliga ventiler och ringar ger en felaktig avläsning. De andra symtom kommer hjälpa peka dig mot topplockspackning misslyckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65755.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.