Hur att hitta en dålig topplockspackning

Enkelt uttryckt är syftet med topplockspackning att täta toppen av motorn. I verkligheten är det jobb på topplockspackningen allt annat än enkel. Denna tunna packningen måste hålla bränsle och avgaser i cylindrarna där de hör hemma, och det måste hålla motorolja och kylvätska ordentligt innehöll --- samtidigt motstå kemiska angrepp och extrema temperaturer och tryck för motorns drift. Symptomen på en läckande topplockspackning innebär vanligtvis oönskad blandning av olja, kylvätska och avgaser. DIY mekaniker kan felsöka en dålig topplockspackning genom att leta efter tecken på dessa vätskor blanda samman. Instruktioner
1

Look för rök kommer ut ur avgaserna. Blå rök är ett tecken på att motorolja läcker in i cylindrarna. Detta kan betyda att topplockspackningen läcker, även om andra möjliga orsaker är läckande ventil tätningar eller andra läcker motorns inre delar. Vit rök i avgaserna är ett tecken på att kylvätska läcker in till cylindrarna, och nästan säkert indikerar att topplockspackning läcker. Blanda inte vit rök med vattenånga som finns i motorns avgaser tills motorn värms upp.
2

Parkera bilen och låt motorn svalna i minst 30 minuter. Öppna huven och öppna kylarlocket. Titta inuti efter tecken på skum eller skum flyter på kylvätska. Kontrollera om kylvätskan har en brun, oljig utseende. Detta är tecken på att olja läcker in i kylkanalerna. Starta bilen och låt den bli varm tills termostaten öppnas och kylvätskan börjar cirkulera. Leta efter bubblor av avgaserna i kylvätskan. Dessa bubblor kommer att bli tydligare om man har en assistent rev upp motorn några gånger. Detta är ett tecken på att avgaserna från en eller flera av cylindrarna läcker in i kylkanalerna.
3

Stäng av motorn och dra ut pinnen oljestickan. Leta efter en beige skum eller skum på oljestickan slut. Öppna oljepåfyllningslocket och titta inuti för samma sak. Förekomsten av beige skum är ett tecken på att kylvätskan blandas med motorolja, och sannolikt indikerar en topplockspackning läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66276.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.