Felsökning av luftkonditioneringen i en 68 Mustang

Standard produktion 1968 Mustangs var tillgängliga med ett luftkonditioneringssystem som tillvalsutrustning. Även om dess utformning var rudimentär i jämförelse med moderna luftkonditioneringssystem, var det ganska effektivt. Systemet köldmedium-12, en icke-brännbar gas, men gasen kan snabbt frysa allt som det kommer i kontakt. Demontering av kompressorn eller kyl slangar bör därför lämnas till en professionell. Men det finns flera åtgärder för felsökning en lekman kan ta för att reparera en bullrig eller defekt system luftkonditionering för en 1968 Mustang. Saker du behöver
Wrench
Ammeter
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
bullriga luftkonditionering kompressor
1

Kontrollera luftkonditioneringen kompressorns drivrem för sprickor. En sprucken rem måste bytas, eftersom det kommer att glida på kompressorns remskiva och kommer förmodligen gå sönder om åtdragna.
2

Kontrollera luftkonditioneringskompressor två fästen för glapp. Båda konsolerna fast kompressorn på förarsidan av motorn med ett antal fästskruvar. Kontrollera att alla skruvar är åtdragna med en skiftnyckel.
3

Dra luftkonditioneringen kompressorns drivrem genom att lossa kompressorns fästen, sedan genom att dra kompressorn från motorn. Tryck nedåt på mitten av remmen med ett finger. Bältet skall ha ungefär 1/2 av en tum av utrymme. Dra åt fästena med en skiftnyckel när bandet är tight.
Otillräcklig eller ingen kyla
4

Inspektera säkringsboxen för en trasig säkring. Den 1968 Mustang använder Finsäkringar. Genom centrum av varje säkring är en tunn metalltråd. Den metalltråd ska ansluta till båda ändarna av säkringen. Om tråden är bruten är säkringen gått och måste bytas.
5

Kontrollera att fläktmotorn ansluter till dess elektriska sladden. Den fläktmotorn är placerad på passagerarsidan av brandväggen. En enda kabeln skall anslutas till motorn i en passande kallas en "bullet-kontakt." Genom att dra ur enda tråd från sin kula kontakt
6

Testa fläktmotorn, sedan genom att trycka på minuskabeln från en amperemeter till fläktens motorns enda tråd. Anslut den andra amperemeter ledningen till den positiva batteripolen. Om motorn inte startar, är den defekt och måste bytas ut.
7

Se till att kompressorn till luftkonditioneringen s två tjänster ventilen är påslagna. De två serviceventiler ligger på förarsidan av luftkonditioneringen kompressor. Stäng båda ventilerna i en moturs med en skiftnyckel tills båda ventilerna stopp.
8

Inspektera vakuumledningarna under instrumentbrädan för sprickor. Vakuumledningarna ansluta luftkonditionering kontroller till vänster om ratten till luftkonditioneringen s bostäder under handskfacket. Byt ut eventuella skadade ledningar.
9

Se till att var och en av luftkonditionering s routing slangarna är fästa tätt till ventilerna inne i bilen. Rita de två stora slangar från sina bostäder bakom radion till var och en av ventilerna. Dessa slangar hålls på plats med slangklämmor. Dra åt eventuella lösa klämmor med en skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64897.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.