Felsökning luftfjädringen på en Ford /Mercury Grand Marquis

Den luftfjädring på en Mercury Grand Marquis ger bilen en anmärkningsvärt mjuk körning. Standard chocker förbättras med krockkuddar, liknande den stil som används i stora traktorns släp. Systemet styrs av en dator, som stänger en luftkompressor på och av för att maximera åkkomfort. Men eftersom ålder och slitage set in, är varje komponent i en luft rida systemet känsligt för fel. När detta händer, kanske du vill bara att du aldrig ägt bilen, eftersom Air Ride reparationer kan vara några av de mest dyra reparationer du kan göra för att din Mercury. Saker du behöver
Ficklampa flaska
Spraya med såpvatten inne
Visa fler instruktioner
1

Använd ficklampa för att undersöka luftstötdämpare i de främre och bakre . De chocker är utrustade med åkande höjd indikator. I mycket sällsynta fall kan denna indikator skadas, vilket ger luften ride systemet en falsk känsla av rätt markfrigången. Om någon av dina resultat är böjda, saknas eller på annat sätt dåligt, har att korrigeras innan du fortsätter din felsökning ansträngningar.
2

Starta bilen och lyssna efter luft rida kompressorn att sparka på. Om kompressorn inte startar, kontrollera säkringen och byt vid behov. Om säkringen inte blåses, måste du ersätta din kompressor. Om kompressorn verkar köra bra, men cyklar ofta, måste du kontrollera att systemet för en läcka.
3

Lyft huven och leta reda på kompressor. Med motorn igång, spraya såpvatten på anslutningarna där luften rida linjerna går in i kompressorn. Om du ser något överskott bubblande, har du en läcka. Om du inte hittar en läcka vid anslutningarna, följa varje linje till dess slut, sprutning varje rad som du går, fortsätter att leta efter bubblor som kommer att indikera en läcka.
4

Spray krockkuddar och luft stag i varje hörn av fordonet samtidigt som man fortsätter att leta efter en läcka. När du hittar din läcka, byt komponenten. Vid byte av krockkuddar eller stöttor, är det alltid bäst att ersätta dem i par. Så, om det högra främre fjäderben är dålig, byt ut båda främre stöttor. Om den vänstra bakre luftkudden läcker, byt ut båda bakre krockkuddar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64596.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.