Problem med ett sändebud 4WD ecu

GMC Envoy fyra-wheel-drive (4WD) har rapporter och tekniska bulletiner tjänster (TSB) om problemen med den elektroniska styrenheten (ECU). ECU: n styr timingen av motorn, bränsle-insprutningssystemet och tomgångsstyrning, och styr strömmen som går till bränsleinsprutarna liksom många andra motorkomponenter. Dessa ECU frågor kan skapa flera symptom, eller bara ett symtom, vilket kommer att påverka effektiviteten av sändebud motorn. Korrosionsproblem

sändebud 4WD har en TSB publiceras från tillverkaren om korrosionsproblem på ECU orsakar fel lampor för att lysa när det inte finns några problem. Det skräp och kemikalier från vägen är förorenar ECU och orsakar korrosion att bygga upp på kontrollenheten. Denna korrosion problem med ECU orsakar fel ljus eller varningslampor på instrumentpanelen att lysa felaktigt, vilket misinforms Sändebudet operatören att det finns ett problem. Varningslampor såsom de som hör till elektriska bekymmer och instrument mätare panel, dock blir verkningslös på grund av denna ECU problem på sändebud.
Förlust av motoreffekt

One TSB publiceras på Envoy 4WD påstår att det finns ett problem med motorn förlora makten. ECU inte sänder rätt signaler till effektstyrning eller spridarna bränsle, vilket gör att motorn tappar effekt under normala körförhållanden. Den sändebud Motorn börjar att stall eller tvekar vid acceleration. Inga särskilda skäl anges för detta ECU problem, med undantag av ett programmeringsspråk problem med styrenheten. Den sändebud ägaren måste ta SUV till återförsäljare och har ECU omfördelas i syfte att säkerställa att de signaler som sänds till effektstyrning eller bränsleinsprutningar aktiveras.
Insprutningsmunstycken Igensatt

ECU på sändebud 4WD styr bränslespridare och tider när spridarna avfyras för att motorn ska köras effektivt, enligt en av de TSBs publiceras på GMC fordon. Men bränsleinsprutarna kan bli igensatta av alltför skräp kommer genom bränslefiltret, och ECU kommer inte att erkänna att bränslespridare har ett problem. Den sändebud kommer att börja ta en lång tid att starta, tomgång kommer att minskas och inte styras av ECU, och motorn kommer att börja ur funktion när ECU inte styr allting rätt - för att inte nämna de injektionsmissbrukare som igensatta. Om detta ECU problemet fortsätter och sändebudet drivs med igensatta spridare, kommer sändebud motorn börjar överhettas och sedan misslyckas. När dessa symtom utvecklas, bränsleinsprutarna måste rengöras och ECU måste omprogrammeras av generalagenten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66522.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.