Felsökning Insprutningsmunstycken när de inte Pulserande

Bränslespridare är anslutna till trycksatta bränsleledningar. Bränsleinsprutaren styr insprutningen av bränsle in i förbränningskammaren genom en elektronisk puls. Den inkommande el debiterar en solenoid som kortfattat öppnar en ventil. När ventilen är öppen, passerar det trycksatta bränslet genom bränsleinjektom in i förbränningskammaren. En enda laddning av solenoiden och den efterföljande öppning och stängning av ventilen är det som anses vara den "pulsning" av bränsleinsprutaren. Elfel, kortslutningar och dåliga bränslespridare kan alla leda puls misslyckande. Saker du behöver
Multimeter
Liten stålborste
dielektriskt fett
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Injector Lead Testa
1

Turn tändningsnyckeln till "Start", men starta inte motorn.
2

Ställ din multimeter för att mäta volt.
3

Dra ut elkontakten ur den icke-pulserande insprutare. Dra den elektriska kontakten och ej leder bort från bränsleinjektom att tillåta åtkomst till metallflikarna i pluggen.
4

Tryck på den röda och svarta multimeter leder till vardera sidan av den elektriska kontakten. Du kan placera antingen bly på vardera sidan av kontakten.
5

Mät spänningen leds genom ledningen. Multimetern ska visa ca 12 volt. Om ledningen inte producerar rätt spänning, och den andra leder producerar rätt spänning, byt den elektriska ledningen.
Eluttaget Korrosion
6

Dra ut elkontakten från insprutare.
7

Inspektera metall anslutningarna på både eluttaget och insprutare. Eluttaget och insprutare terminal bör båda vara fria från korrosion och fukt.
8

Använd en liten stålborste för att rengöra terminalen kontakter, om korrosion förekommer.
9 < p> Applicera en liten mängd dielektriskt fett till terminalen för insprutare.
10

Anslut den elektriska kontakten till bränslepumpen. Starta motorn och testa för en puls.
Insprutare pulstestning
11

Starta motorn.
12

Tryck spetsen på en skruvmejsel till bränslepumpen. Tryck örat mot handtaget på skruvmejseln.
13

Lyssna efter ett klickljud genom skruvmejseln. Solenoiden och ventil kommer att skapa ett klickljud som kan höras genom skruvmejseln när bränsleinsprutningsdonet pulserar. På vissa bränslespridare, kan du känna att klicka så fort du rör skruvmejseln till injektorn.
Short Circuit Testing
14

Koppla alla insprutare leder från injektorer.
15

Ställ multimetern för att mäta volt. Anslut den svarta multimeter leda till fordonets batteri pluspol. Anslut den röda multimeter leda till eluttaget på ett av bränsleinsprutningsdonet leder.
16

Har en assistent vrid tändningsnyckeln att försöka starta motorn.
17

Mät inkommande spänningen. Spänningen kommer att alternera mellan 12 volt och 0 volt.
18

Anslut en av de andra elkontakter till respektive insprutare och upprepa steg tre och fyra. Du kommer bara testa den ursprungliga bly. Detta test hjälper dig att avgöra vad insprutare skapar en kortslutning. Fortsätt att ansluta bränsleinjektorer och omtest den ursprungliga ledningen tills alla bränsleinsprutarna testas. En kortslutning kan leda till icke-alternerande ström på bränsleinjektorsystem. Brist på dagens pulserande resulterar i icke-puls av spridarna.
19

Byt varje insprutare som resulterar i en kortslutning i de elektriska ledningarna.
20

att testa den slutliga insprutare, ansluter den och dra en tidigare ansluten stickkontakt. Upprepa spänningen test på den nyligen utdragen stickkontakt för att bekräfta den slutliga injektorn inte kortsluta insprutningssystemet.
Resistensbestämning
21

Koppla bränsleinsprutaren elkontakter från var och en av bränslespridare.
22

Ställ multimetern för att mäta ohm.
23

Anslut den röda och svarta multimeter leder till vardera sidan av terminalen slutet av Insprutare. Antingen färgad bly kan anslutas till endera sidan av terminalen..
24

Mät ohm, eller resistens, hos bränsleinsprutaren Skriv ner mätningen.
25

Upprepa steg tre och fyra på alla de återstående bränslespridare.
26

Jämför alla motståndsmätningar. Alla ohm mätningar bör vara ungefär samma. Varje insprutare med en betydligt högre eller lägre resistans mätning misslyckas eller har misslyckats.
27

Byt misslyckade bränslespridare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67960.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.