Vilka är orsakerna till ojämn tomgång i en Honda Civic?

Hondas praktiska Civic har varit känd som en ganska tillförlitlig scoot-om sedan 1973 och av goda skäl. Honda vet att kunderna inte räknar med att behöva stoppa var 500 miles för att fixa något, vilket är varför de lägger så mycket möda på att testa och trimma varje enskild komponent till den punkt av misslyckande. Men även Hondas pålitliga motorer slits med åldern medan nyare och mer komplicerade bränsleinsprutning ger så mycket mer möjligheter för misslyckande. Idle Air Control Valve

Liksom nästan alla andra bränsleinsprutning bil på planeten, Hondas motorer använder en elektroniskt styrd tomgång Air Control (IAC) ventil. Som namnet antyder, är denna ventil enda syfte att mäta luft vid låga varvtal medan spjällhuset primära ventilen är stängd. IAC tar plats på choken plattor som används på äldre förgasarmotorer och de som används på vissa Honda bränsleinsprutning enheter. Om IAC fel, kommer det att kväva antingen motorn eller tillåta för mycket luftflöde, vilket i båda fallen kommer att göra att bilen stall.
Igensatt Spjällhus

Nära besläktade till IAC fel, uppstår ett igensatt spjällhus främst i IAC passager. Kanalerna som ger näring till IAC-ventilen och ytan mot vilken den stänger tenderar att ackumulera kol, lack och skräp, vilket kommer att kväva motorn i ett stall. Effekten är progressiv, och kännetecknas av en gradvis släppa tomgångsvarvtal och intermittent kört på tomgång.
Coolant Temperature Sensor

en ovanlig orsak till motorstopp är kylvätska temperaturgivare. Om kylvätskans tempgivare fel, kommer bilen att gå in i "safe" läge och automatiskt anta att det är överhettning. Motorn kommer att injicera ytterligare bränsle, fördröja timing och avsluta IAC-ventilen, vilket kan resultera i motorstopp. En låg kylvätskenivå inte kommer att fördjupa sensorn, så det kommer att tro att motorn är kallare än vad det är. Datorn injicerar mer bränsle och stänger IAC när den tror att motorn är kall, och du kan nog gissa vad som händer. Addera Dåligt fungerande Syresensor

Hondas äldre bilar var utrustad med marginella syre (O2) sensorer, som blir ett problem då bilen åldras. O2-sensorn läser avgastemperatur, som talar om för datorn exakt vad luft /bränsleblandning det att göra med. Om O2-sensor fel, kommer bilen att gå in i "safe" läge, injicera mer bränsle än den behöver för att undvika att motorn knackar. Överskott bränsle kommer att resultera i ett stall, särskilt när motorn är varm och tomgång. Förresten, kommer denna och alla de ovan nämnda orsaker utlösa en lätt kontrollera motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63691.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.