Troliga orsaker till en Power Steering Fluid Läcka

I 1927 började General Motors experimentera med hydraulisk servostyrning i sina fordon, men tillverkaren skurit programmet när den bedömde att kostnaden är för hög. Fram till 1951, berodde förare på stora rattar för att få tillräckligt med inflytande för att vända framhjulen. Chrysler lättad äntligen kunder av denna dagliga träningspass genom att montera 1951 Imperial med Hydraguide servostyrning. När vätskan börjar läcka från systemet, är det viktigt att hitta orsaken till det för att undvika skador på systemet. Case Halvor

Vid montering pumpar servostyrning, sätter tillverkaren pumpen tillsammans i två halvor med en tätning mellan de två. Med åldern, eller på grund av defekt, kan tätningen mellan de två pumparna spricka, vilket resulterar i en läcka. Det enda sättet att reparera detta är att dela upp de två halvorna och installera en ny tätning, eller byt pumpen helt.
Reservoir

flesta servostyrning pumpar har en reservoar som sätter på toppen av pumpen eller i ett avlägset område bort från pumpen. Tillverkarna gör ofta denna reservoar av en hårdplast. Denna plast tål en hel del värme och kyla från att vara nära motorn. Denna uppvärmning och kylning kan leda till reservoaren sprickbildning, vilket resulterar i en läcka. Byte av behållare är det enda sättet att åtgärda problemet permanent.
Hydraulledningar

servopumpen är ständigt under press medan fordonet körs. Biltillverkare installerar hårda linjer för att överföra denna vätska från pumpen till styrväxel eller låda för att hantera detta tryck. Över tiden, eller på grund av skada, kan dessa linjer börjar läcka från antingen slangen eller fackföreningarna. Om slangen läcker, måste du byta ut det, men reparera förbundet med gängtätning.
Steering Rack eller styrväxeln

Beroende på bil, har styrsystemet antingen en styrväxel eller styrväxel. Den styrväxel är en lång cylinder som förbinder de främre hjulen. Hydraultryck förflyttar en inre kolv fram och tillbaka för att flytta de främre hjulen. Detta rack har ett sigill på vardera änden för att hålla vätskan servostyrning inuti racket. När denna tätning misslyckas, kommer vätskan läcker ut. Det enda sättet att rätta till detta problem är att ersätta eller bygga om styrväxel.

Typiskt, bara stora lastbilar och äldre fordon använder en styrväxel. Hydraulolja förvandlar ett stort kugghjul inuti styrväxeln och en utgående axel överför rörelse denna växel till styrlänkaget. Denna box har flera packningar - det exakta antalet beror på vilken typ av fordon - och dessa packningar kan börja läcka med tiden. Renovera eller byta pumpen att åtgärda en läckande styrväxel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68173.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.