Felsökning Honda Motorcyklar

"Ta hand om din Honda och det tar hand om dig" är ett slagord som används ofta av Honda ryttare. Men även om Honda motorcyklar är kända för att vara kraftfulla, pålitliga arbetshästar, är de inte immuna mot tekniska fel. Att veta hur man diagnostisera sina egna motorcykel problem är en nödvändig färdighet att ha när du reser på två hjul eller allvarlig pendling. Den bästa Honda-certifierad mekaniker kan inte fixa en motorcykel om han inte vet vad som orsakar det att misslyckas. Saker du behöver
Justerbara Tång skiftnyckel
Compression mätare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera bränsleflödet till förgasaren. Se till att bränslet petcock är i "On" eller "Res" och att det finns bränsle i tanken. Kontrollera torkapparaten på undersidan av tanken. Om det är igensatt, kommer bränsle inte köra genom linjen.
2

Kontrollera gnista. Undersök varje tändstift för fet blandning (svart eller brun rest på spetsen) och utför en gnista test på vart genom att jorda den mot vevhuset eller topplocket och trycka på startknappen. Om det inte finns någon gnista, kontrollera att din startmotor fungerar korrekt och att batteriet är laddat. Med en kompression mätare Addera 3

Test cylinderkompression. Utan komprimering, kommer tändstiften inte antänds bränslet korrekt. Om kompressionen är låg, kolla efter läckor eller andra skador på topplocket och för slitna cylinder och kolvringar.
4 p Om motorn startar, men sedan dör snabbt, kan det finnas en mängd frågor , inklusive men inte begränsat till felaktig choke justering, insugningsröret läckage, felaktig tändning, förorenat bränsle och felaktigt inställd förgasare. Den vanligaste är dock en utsliten eller gamla luftfiltret. Luftfilter är billiga ($ 30 till $ 40 dollar för de flesta Honda motorcyklar) och lätt att ta bort och installera.
5

Honda motorcyklar är kända för sin "döda fläcken" strax efter tomgång. Om din motorcykel startar och går på tomgång bra, men dör när de får en liten mängd gas, kan du behöva shim förgasaren nålen för att leverera bränsle till motorn snabbare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64181.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.