Felsökning av en 1998 Cadillac DeVille

Med tiden kommer din 1998 Cadillac Deville möter frågor som kommer att kräva dig att spendera tid felsökning innan du vet vad som orsakar dem. Genom att använda Deville onboard diagnostiskt system, som kallas OBDII, kan du ta reda på vad specifika elektriska eller mekaniska komponenter misslyckas. Använd en OBDII felkod felsökningsverktyg för att söka det diagnostiska systemet för unika felkoder som skickas ut när komponenter börjar att sluta arbeta. När du vet vilka specifika delar är brutna, kan du börja reparationen förr. Saker du behöver
OBDII Scanning Tool
Visa fler instruktioner
1

Hitta platsen för OBDII porten genom att känna runt området nedanför Deville ratt. Hamnen kommer att placeras i området ovanför där din högra knä skulle sitta om du satt i förarsätet. Det är rektangulär form och kommer att vara ungefär två inches bred och tre fjärdedelar av en tum i höjd.
2

Anslut OBDII code scanning verktyget i OBDII porten och makt genomsökningsverktyget på.

3

Sätt nyckeln till din Deville i tändningen och slå på tändningen så att antingen motorn går på tomgång, eller om motorn inte startar, till läget innan motorn startar. Antingen aktiverar bilens elektroniska system och uppmana koden felsökningsverktyg för att börja sin scan felkod.
4

Ta del av de felkoder som visas på displayen i koden felsökningsverktyg som koden scan utförs.
5

Bestäm vad felkoderna betyder genom att listan till en lokal återförsäljare, verkstad eller bildelar butiken, som alla kommer att ha referensmaterial som kan berätta vad varje fel kod representerar. Du kan också göra en sökning på en sökmotor för att avgöra vilka delar som misslyckas med att leta upp varje felkod.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67432.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.