Hur vet jag om kylvätska Komma i topplocket?

Motorer är komplexa djur, som bär ett antal olika vätskor genom ett antal passager. Topplocket-till-blocket parning yta är ett potentiellt problem område - speciellt om du har installerat eftermarknaden huvuden eller har använt någon form av kylsystem stop-läckan. Testmetoder varierar beroende på motor, så använd det som fungerar för dig. Dra i kontakten

Många - men inte alla - topplock har ett kylmedel-crossover-porten på framsidan eller baksidan. Kontrollera fram-och baksidan av topplocket för pluggar mässing frysa, förmodligen med en Allen-head eller torg-head fördjupning. Om du hittar en, och sedan dra den med motorn avstängd och kontrollera trådarna för att se till att det är en kylkanal och inte en olja galleri. När du har bekräftat att det bär vatten i stället för olja, har en assistent kortfattat veva runt motorn och stoppa om kylvätska sprutar ut.
Dra kylvätskeslangen

Generellt sett, fäster en motors övre värmeelementet slangen till antingen insugningsröret eller topplocket själv. Om du har en radmotor, då kylvätska fysiskt inte kan gå genom den övre kylarslangen utan att först gå igenom huvudet.
Dra intaget


På V-konfigurerad motor, kommer att dra kylarslangen bara berätta att kylvätska går igenom ett av huvudena, om det går igenom både förblir ett mysterium. Det enda sättet att veta säkert är att dra insuget av och titta på kylvätska hamnarna. Självklart kommer motorn inte att starta med intag av, och vattenpumpen är inte troligt att pumpa tillräckligt med kylvätska enligt starter hastighet att fylla huvudet. I detta fall är lösningen att blockera den bakre porten huvudet kylmedel med en trasa och några tejp, och använda en trädgårdsslang för att pumpa vatten in i den främre porten. Om det finns kylmedelsflöde mellan huvudet och blocket, kommer blocket fylla upp och hälla vatten ur kylvätskan hamnar i det andra huvudet.
Thermal Testa
p Det är ett sätt att testa för kylmedelsflöde utan att dra något av, och det innebär att man använder en digital termisk kontakt sond. Med motorn helt värmas upp och springa, lossa bultarna ventilkåpan nog att ta bort locket, men lämna ventilkåpan på så att du inte får besprutas med olja. Har en assistent stäng av motorn och sedan hämta tillbaka ventilkåpan gratis. Använd din digitala sond för att testa huvudet gjutning runt avgasventilsätena våren, inloppsventilen fjädersätena och vid olika punkter runt huvudet. Huvudet skall vara en ganska jämn temperatur runt, avvikelser på mer än 50 till 100 grader från något område till ett annat indikerar en brist på kylmedel flödet. Utloppsporten flänsar är typiskt mycket hetare än resten av huvudet. så försök inte att testa det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68151.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.