PT Cruiser Felsökning

Felsökning din Chrysler PT Cruiser är inte en svår uppgift, trots att moderna motorer är mer och mer komplicerat. I själva verket kan du utföra mycket av samma diagnoser för att felsöka din bil idag som din mekaniker kan. Processen innebär att förstå lite om hur en bil fungerar, tecknen kommer det att ge när de har problem, och läsa koderna från bilens inbyggda diagnossystem och datorn. Saker du behöver
OBDII Scanner
Rag
Bilbatteri testare
Visa fler instruktioner
1

Släpp din huvfäste och höja huven. Lås den i upprätt läge med bilen huva stick om det behövs. Leta upp oljestickan och dra ut den. Torka rent med en trasa. Sätt in den igen och kontrollera oljenivån. Kontrollera att det är tillräckligt fulla per mätstickan behandlingen. Upprepa samma procedur för transmissionsolja för att undanröja bristen på olja som ett problem.
2

Lossa batteripolerna, lossa och ta bort den svarta terminalen först. Ta den röda terminalen sekund. Bifoga en batteritestare till bilbatteriet för att kontrollera dess last. Återanslut bilbatteriet om det förefaller adekvat och inte behöver bytas ut.
3

Köp en OBDII kompatibel diagnostisk bildläsare. Parkera bilen på en plats där du kan arbeta på det. Anslut ingången slutet av OBD scanner till kärlet under din ratten efter att ha öppnat luckan. Placera ett anteckningsblock och penna där du kan använda den. Sätt din nyckel tändningen i bilen tändningen och vrid bilen till "på" läge. Slå inte på motorn.
4

Låt bilen ombord datauppgifter belastning skannern. Vänta tills skannern att läsa data, tolka den och visa bilen koderna anger vad problem uppstår i bilen. Skriv ned de nummer som visas på anteckningsblocket med en penna så att du inte glömmer dem. Få ytterligare information om felkoder och problem i samband med det med hjälp av en dator och internet genom att referera koden hemsida för PT Cruiser.
5

Utifrån koden hämtad ur bilen och resultaten du hittar på Internet, ta bilen till en auktoriserad Chrysler mekaniker att kontrollera och utföra nödvändiga reparationer

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67310.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.