Effekterna av en dålig PCV ventil på en Dodge Dakota

En dålig positiv vevhusventilation (PCV) ventil i en Dodge Dakota kan orsaka en rad problem. Inte bara kommer din motor att förlora makten, men det kommer också att skallra, skaka, hosta och allmänt låta väldigt sjuk. Dessutom kommer din gas körsträcka går ner till liter per mil intervall, i stället för tvärtom. Förstå effekterna av en dålig PCV ventil är det första steget i att korrigera problem och returnera din Dodge Dakota att jämna igång. Förlust av gas körsträcka
p Detta är ofta den första effekten av en dålig PCV ventil. Din gas körsträcka kommer att gå vägen ner, och du måste tanka upp vägen oftare.
Effektförlust

annan viktig effekt är förlusten av motoreffekt. Detta är särskilt tydligt när man försöker gå uppåt samtidigt accelererar. Du motorn känns som om det har samma prestanda som en gräsklippare motor, istället för en vanlig motor.
Ojämn tomgång

Eftersom vevhusgaser inte kan fly, ett mottryck byggs upp inuti vevhuset. Motorn har sedan kämpa sig att köra, och detta resulterar i en mycket ojämn tomgång. Addera Sputtring eller hosta

När du försöker accelerera, en motor med en dåliga PCV-ventilen fräser eller &Quot; hostar, &Quot; det känns som motorn har stannat för en kort stund. Återigen, på grund en back tryckuppbyggnad har motorn att kämpa sig att köra, och förstoftning är slutet effekt.
Hesitation

Tvekan sker mellan förstoftning och en förlust av makt. Det känns som sputtring, men varar längre än bara en kort stund. Enligt AutoZone, tvekan får en effekt av ett igensatt eller skadad PCV ventil eller igensatta slangar som ansluter till PCV-ventilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65178.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.