Felsökning Generator Issues

Generatorn i din bil är konstruerad för att omvandla mekanisk energi från motorn till elektrisk energi. Denna elektriska energi används för att upprätthålla bilens batteri, samt för att ge extra kraft för att driva de tillbehör som belysning, stereo eller annan extrautrustning. Om din generator inte fungerar som den ska, är fordonet i trubbel. Batteriet kommer så småningom att dränera och motorn kommer inte att ha tillräckligt med energi för att vända. Det finns vissa grundläggande felsökning tekniker för att kontrollera din generator. Saker du behöver
Helper Review Digital voltmeter
Wrench set (tillval) katalog Skruvmejsel (tillval)
Visa fler instruktioner
Testa Voltage Output

1

Förvandla din bil och alla dess tillbehör off. Öppna huven och komma åt batteriet. Beroende på vilket år, märke och modell på din bil, kan du behöva ta bort olika vakter eller sköldar för att komma till batteriets poler. Du kan behöva små skiftnycklar eller skruvmejsel för att ta bort vakterna.
2

Haka de negativa och positiva leads /klipps av en voltmeter till de negativa och positiva polerna på bilbatteriet. Med voltmetern påslagen och inställd på att mäta spänningen på ett 12-volts batteri, bör du se en spänning läsning för batteriet i området 12,5-12,8 volt.
3

Haka voltmetern från batteriet och starta bilen. Medan bilen är igång, anslut voltmetern till batteriet. Med motorn på tomgång, bör du se en utspänning ca 1,5 till 2 volt över din tidigare läsning. Den exakta spänningen varierar, men om du inte ser en ökning eller ökningen är över 3 volt, kan du ha en trasig generator.
Testa Load
4

Starta motorn och anslut voltmetern positiva och negativa leder till batteriet. Slå på strålkastarna och växla dem till high-beam inställning. Kontrollera voltmetern. Med de höga balkar på, bör du se en läsning inom området 13,8-14,2 eller 14,5 volt.
5

Sätt fordonet i "Park" och ställ in nödbromsen. Har din hjälpare dig bakom ratten och tryck på gaspedalen så att motorvarvtalet till ca 1500 rpm. Du bör nu notera en voltmeter läsning av ca 14,2-14,6 volt. En läsning av mindre än 14,2 volt kan indikera en felaktig diod inuti generatorn.
6

Berätta din hjälpare att stänga av strålkastarna samtidigt som bilens varvtal på 1500 för ungefär en minut. Titta på voltmetern. Om generatorn och spänningsregulatorn i generatorn fungerar korrekt, bör behandlingen vara högst 14,8 volt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65531.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.