Olja blinkar i en Dodge Caravan

Det finns två indikatorlampor på Dodge Caravan instrumentpanelen att blinka för att varna dig för problem med din olja. Man läser "Change Oil," när du behöver byta olja, och den andra, formad som en olja kan, är oljetrycket lyser. Oljetryckslampan
Om oljan kan lampan lyser, kontrollera din olja.

Indikatorlampan formad som en olja kan ligger på botten av mitt instrumentpanelen. När denna indikator lyser, har din motor lågt oljetryck. Det är normalt att se ljuset när du sätter din bil på, men om det inte går bort, eller om den tänds under körning, stäng av bilen så fort du kan och kontrollera oljenivån.


Förändring Olja Ljus
byta olja när förändringen Oil blinkar.

Change Oil indikatorn ligger antingen på varvräknaren ratten i en premium modell eller på temperaturmätaren ratten i en basmodell. När lampan blinkar, behöver du ett oljebyte. Utöver dessa ord blinkande i 12 sekunder, en enda ringsignal att höras. Tiden mellan oljebyten kan variera, beroende på dina körförhållanden.
Återställ systemet
gaspedalen måste tryckas tre gånger för att återställa systemet.

När du har ändrat din olja, måste du återställa systemet, eller ljuset kommer fortsätta att lysa. Vrid tändningsnyckeln till On, men starta inte Caravan. Tryck ner gaspedalen hela vägen tre gånger, mycket långsamt, men inom tio sekunder. Slå av tändningen. Ljuset bör nu stanna utanför.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67604.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.