Hur man mäter Bil cylinderkompression

När kolven förflyttas uppåt i cylindern genom vevaxeln under en motors kompressionstakt är luft /bränsleblandningen komprimeras. Detta värmer blandningen till en temperatur nära sin egen förbränningstemperaturen. Kompressionen och uppvärmning av luft /bränsle-blandning medger en mera fullständig förbränning när tändstiftet antänder blandningen. Om inte tillräckligt med komprimering är utvecklad för att upphetta blandningen tillräckligt, kommer en misständning uppstå och tändstiftet kan bli nedsmutsade med oförbränt bränsle. Saker du behöver
Spray delar Socket renare
ställa
kompressionsmätare
Paper
Pencil
Visa fler instruktioner
Dry Compression Test
1

Koppla tändkablarna genom att vrida varje uppstart tändkabeln som du drar tråden från dess respektive plugg. Rengör all smuts och skräp från tändstiften, med hjälp av tryckluft eller sprutning delar renare. Ta bort alla tändstiften, med en tändstiftshylsa och spärrfunktion.
2

Inaktivera bränsle och tändsystem genom att ta bort säkringen bränslepumpen eller reläet och kopplar tändspolen. Blockera gasreglaget öppen, så att maximal luft kan strömma genom motorn under provningen.
3

Skruva fast slangen kompressionsmätare och passar i cylinder 1 tändstiftshålet. Undvik att dra åt kopplingen i huvudet, det bara måste vara tätt nog för att täta öppningen
4

Vrid tändningsnyckeln till "Start"-läge och starta motorn 4 till 6 varv. samtidigt observera mätaren. Då kolven i cylindern som provas kommer till den övre dödpunkten av slaget, kommer det att orsaka en ojämn ljud i cranking hastighet för att indikera en revolution. Komprimering bör bygga snabbt. Skriv ner komprimering värde.
5

Upprepa testet för alla cylindrarna. Varje cylinder vars komprimering är 15% lägre än den högsta cylindern anses vara låg. Två låga cylindrar som är bredvid varandra kan tyda på en defekt topplockspackning. En cylinder som har en låg läsning på den första komprimering och bygger upp långsamt indikerar dåliga ringar. En som aldrig bygger upp visar en ventil-tåg problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68084.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.