Auto Motor Diagnostikverktyg

De kan hjälpa dig att hitta enkla och kritiska problem på din bil motor och dess olika system. Diagnostiska verktyg kan testa för trycknivåer, misslyckades elektriska eller mekaniska komponenter, även de in i motorblocket. Även om de kommer med en mängd funktioner och pris, kan en grundläggande uppsättning av billiga felsökningsverktyg integreras i din verktygslåda. Att lära hur man använder dem på rätt sätt kommer inte bara hjälpa dig att hitta svåra att diagnostisera problem, men spara dig en hel del pengar på vägen. Diagnostiska verktyg

Dessa är några av de vanligaste och mest användbara diagnostiska verktyg du vill för din egen verktygslåda: gnista testare, Oljetrycksmätare, stetoskop, multimeter, stroboskop, kompression mätare, vakuummätare, vakuum /tryck pump och felsökningsverktyg.
Funktion

En gnista testare kommer att berätta om du har en bra, svag eller ingen gnista på tändsystemet. En dålig oljepump kan förstöra din motor på några minuter. Använd mätaren oljetrycket att mäta mot tillverkarens specifikation. Stetoskopet kan lokalisera ursprunget mest konstiga ljud i motorrummet och avslöjar en brist komponent. En multimeter hjälper dig att testa för spänning, ström och resistans på nästan alla kretsar och komponenter för att hitta elektriska fel. Använd stroboskop att synkronisera tändningen med motorn timing. En komprimering mätare kan avslöja slitna eller dåliga kolvar, ringar, ventiler och topplockspackning. Vakuummätaren kan diagnostisera tillståndet av ventiler, ventilfjädrar, insugningsrör packning, hindras avgaser och andra problem. Använd vakuum /tryck pump för att diagnostisera vakuum manövrerade komponenter. En Scan Tool hämta felkoder från datorns minne.
Betydelse

Sammantaget kan man använda motor diagnostiska verktyg för att återställa motorns effekt, bränsleekonomi och låga utsläppsnivåer. Men dessa verktyg hjälper dig inte bara att hitta och testa för eventuella dåliga komponenter och tillståndet av hela motorsystem, men också avgöra om motorn är i god hälsa eller i behov av större reparationer.
Funktioner

bilmotorn fungerar som en stor luftpump och, tillsammans med vatten och vätskor olja, den är konstruerad för att arbeta under förutbestämt tryck-och temperaturområden. Diagnostiska verktyg syftar till att avslöja komponenter eller system misslyckas med att upprätthålla dessa parametrar.
Identification

Diagnostiska verktyg finns i olika nivåer av förfining och pris. Som ett hem mekaniker, däremot, kan du klara dig med relativt billiga diagnostiska verktyg som kommer att betala sig när du lägger dem i tjänsten. Istället för att betala en bilverkstad för att diagnostisera och ersätta en eventuell dålig avgasåterföring (EGR), till exempel köpa en handdriven vakuumpump och testa komponenten själv. Det kommer att bli billigare. Och med rätt skötsel och användning kommer denna och andra diagnostiska verktyg hjälper till att återställa och hålla din motor i god prestanda i många år framöver.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64145.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.