Honda Element Problem

Radiatorn på en Honda bil eller lastbil fungerar tillsammans med bilens vattenpump att cirkulera kylvätska hela motorn, vilket håller motorn inom normala temperaturer. Kylmedel pumpas till kylaren genom vattenpumpen där det strömmar genom en serie av små rör. Luft som passerar genom fordonets gallret drar värme från kylmediet, som sedan återförs till motorn. Radiator Läckor

kylaren på en Honda bil är en cross flow design gjord av koppar /mässing eller aluminium. Det ligger utanför förmågan hos de flesta hem mekanik för att löda en radiator. Det bästa tillvägagångssättet är att ta bort kylaren och ta den till en certifierad radiator verkstad för provtryckning och reparera om du misstänker en läcka. Börja med att tömma kylsystemet. Placera ett slöseri pan olja insamling under petcock ventil på nedre hörnet av kylaren. Öppna ventilen för att tömma systemet. Ta bort de övre och undre kylarslangar genom att lossa slangklämmorna och dra slangarna från kylaren. Om din bil är utrustad med en automatisk växellåda bort trans svalare linjer från kylaren. Slutligen unbolt kylaren bildar kärnan stöd och ta bort den från bilen.
Slang Wear och läckor
p Det finns fyra slangar som cirkulerar kylvätskan genom hela din Honda motor. Två stora slangar flyttar kylvätska från kylaren till motorn och tillbaka. Två mindre slangar flyttar kylvätska från motorn till värmeelementet, placerad bakom brandväggen på passagerarsidan av fordonet. Dessa slangar kan slitas ut med tiden och utveckla läckor. Ägna särskild uppmärksamhet åt ändarna av slangarna. Om slangklämmorna som behåller dem för hårt ändarna kan dela och spricka. Vid byte av slangarna vara noga med att dra dem från rörliga delar på motorn och delar som blir alltför varmt, såsom remmar och avgasrör.
Oljeförorening i kylvätskan

Olja i kylvätskan kommer att visas som svarta streck eller fläckar i vatten eller frostskyddsmedel (brun eller lerig letar kylvätska är ett tecken på rost eller kylvätska som behöver bytas ut. Oil alltid kommer vara svart, minns olja och vatten inte blandas). Under normala driftsförhållanden kylarvätska och motorolja aldrig bör blanda. Om du ser tecken på oljeförorening det indikerar ett misslyckande eller utveckla fel på topplockspackningen, som så småningom kommer att leda till betydande förlust av kylmedel, överhettning och förlust av makt. Om du inte har de nödvändiga kunskaper och verktyg för att ersätta din Hondas topplockspackning, ta den till en bil professionell omedelbart för att förhindra ytterligare skador på motorn.
Problem Med reservtanken

Reserven eller expansionskärlet är anslutet till kylaren via en gummislang. Reservatet tank är konstruerad för att leverera kylvätska till kylaren i händelse att vätskenivån sjunker, samt samla in några kylmedel som pumpas ut ur kylaren. Denna tank är oftast gjord av plast och kan bli spröd och spricka med åldern. Byt ut vid behov. Också gummislangen som förbinder kylaren till reservtanken kan läcka eller bli igensatta. Byt vid behov.
Fan Problem

Honda kylsystem utnyttjar en elektrisk fläkt bultad till kylaren. Aldrig under några omständigheter sätta dig hand i vägen för motorns fläkt när motorn är igång eller när motorn är stoppad, men fortfarande varmt. Motorn Fläkten styrs av en termostatisk omkopplare som kan slå på oväntat. Koppla alltid bort jordkabeln från batteriets minuspol och fixera kabeln bort från terminalen innan du försöker serva motorn fläkten. Inspektera driften av fläkten när motorn har nått normal arbetstemperatur. Om fläkten inte startar kan du behöva byta ut fläkten och Termostatströmställare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64160.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.