91 Nissan 3.0 Felsökning

Den 1991 Nissan 3,0 är en V-6 installerad i Pathfinder sport utility vehicle. Det Motorn är relativt lätt att felsöka för ägare med grundläggande mekaniska kunskaper. Det behöver inte sensorer motorprestanda och en elektronisk läsare är inte nödvändigt för felsökning. Pathfinder har gott om utrymme i motorrummet för visning och lokalisera olika delar och det finns tillräckligt med avslut för inspektion under den. Motorn har vissa gemensamma frågor som kommer att bidra till att förenkla felsökningen. Saker du behöver
underhållsladdare
voltmeter
Hammer
Hylsnyckel
Bränslespridare
Bränslepump
skiftnyckeln
Visa fler instruktioner

1

Vrid nyckeln och försök starta motorn. Om den inte startar, laddar batteriet med en rännil laddare och starta motorn. Byt ut batteriet om det inte håller laddningen. Om batteriet är laddat och motorn upplever strömavbrott, testa generatorn med en voltmeter. Byt generatorn om den inte leverera ström.
2

Test startmotorsolenoiden om batteriet har ström, men motorn startar inte. Knacka startmotorsolenoiden med en hammare som tillfällig lösning, men så småningom måste avlägsnas med en hylsnyckel och testats av en professionell. Startmotorn ligger på undersidan av motorn.
3

Vrid nyckeln och lätt träffa gaspedalen. Om motorn vevar men inte startar eller kräver alltför gas för att starta, är bränsleinsprutarna misslyckas. De sex injektorer är en vanlig brist punkt på Nissan 3.0 och de brukar behöva bytas ut. Motorn kan också kräva nya tändstift.
4

köra bilen för att testa motorns prestanda. Variera hastigheten och kontrollera strömmen böljande och sputtring. Om motorn inte har jämn kraft övergångar, får bränslepumpen att misslyckas. Bränsleinsprutarna kan också vara smutsigt och igensatt.
5

Lista för skrikande när du startar motorn och även vid skarpa svängar. Kontrollera remmarna och byt om de är slitna. Om banden är bra, använd en skiftnyckel för att dra åt dem och eliminera buller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67809.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.