Felsökning av en 2005 Dodge 1500 ECM Problem

Any 2005 Dodge 1500 modellen, liksom alla andra fordon tillverkade efter 1996, är utrustad med en central dator. För vissa fordon, detta kallas en elektronisk styrenhet (ECM), och för andra, powetrain styrenhet (PCM). Hursomhelst, utför denna modul samma funktion. Det övervakar motorn och håller en löpande registrering av fel. Varje problem har tilldelats en alfanumerisk kod, och dessa koder har Miljömässigt standardiserade definitioner. Kontroll av systemet kräver ett diagnostiskt scanner och tar bara ett par minuter. Saker du behöver
OBD-II skanner
Överstrykningspenna
Visa fler instruktioner
1

Thumb via OBD-II skanner handbok och leta sidorna generiska notering problem nummer definitioner. Dessa koder har standardiserats av Naturvårdsverket, och de är allmänt används i alla fordon klagomål med den andra vågen av On-Board Diagnostics.
2

Sida genom en Chilton eller Haynes reparationshandbok för din exakt modell av Dodge 1500 lastbil. De generiska koder kommer att vara här också, men du letar efter Chryslers ytterligare, kompletterande OBD-II-koder. Om du inte äger en reparation manual, kan du hitta Chryslers koder och definitioner på Internet. Om du använder Internet, skriva ut Chrysler koder.
3

Läs igenom båda diagnostiska koder. Ta en highlighter för alla koder som uttryckligen nämner "PCM". Om du vill vara lite mer organiserad, kopiera dessa koder ut på ett separat papper. Medan vissa av de relaterade styrmodulen definitioner börjar med bokstaven "P" för "drivlina," ser också på "C" eller "chassi" koder.
4

Öppna din Dodge 1500 dörr och få bakom ratten. Placera material ovanpå instrumentbrädan. Sätt in nyckeln i Dodge tändning, men vrid den inte ännu.
5

Leta bilens datauttag länken kontakt. Denna port är din inkörsport till bilens centraldator. Det är exakta platsen kan skilja, något, beroende på vilken modell av Dodge 1500. Du kommer att finna det, men någonstans under instrumentbrädan, mellan mitten konsolen till höger, och sparka panelen till vänster.
6

Anslut OBD-II skanner till DLC utlopp och makt enheten på.
7

Vrid nyckeln du kvar i tändningen till "On." Ditt varumärke av scanningsanordning kan också behöva motorn vevas igång.
8

Titta på din OBD-II skanner display avläsning. Vissa märken av enheter är förinställda för automatisk kod hämtning, men om du inte äger den av dem, måste du ange en "scan"-kommandot själv. Button-konfiguration och allmän layout skiljer sig med varumärket OBD-II-enheten, så rådfråga din scanner handbok för exakta instruktioner.
9

Bläddra igenom alla koder hämtas. Ignorera någon kod som anges som "pågående". Medan dessa koder inte överensstämmer med verkliga fel, de har inte hänt med tillräcklig frekvens för att slå på din Dodge service motorn snart ljuset. Rådfråga material du kvar ovanpå instrumentbrädan, och sök efter "P" och "C"-koder som behandlar din PCM. Om ingen av dessa nummer återfinns på skannern, än din Dodge dator är bra. Om du inte hittar PCM relaterade koder, kan du behöva antingen programmera eller byta ut hela datorn modulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67041.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.