Min 1997 Jeep kommer inte gå in 4th Gear

Rätt koppling åtgärder och extern manöverlänkage underhåll och justeringar krävs för en manuell växellåda för att komma åt varje växel. Håll anges vätska på rätt nivå för din modell av Jeep för att säkerställa väl fungerande. Intern överföring reparation är indicerat bör felet kvarstår. Professionell hjälp dikteras av behovet av särskilda verktyg, reservdelar och utrustning för att inspektera och reparera manuella växellådor. Jeepar är utrustade med automatiska växellådor kan dra nytta av preliminära kontroller som kan korrigera detta fel. Saker du behöver
Rags
Tänger
Ficklampa
mutterdragare
Funnel
Visa fler instruktioner
Preliminära kontroller
1

Rätt En motor fel och overksamma avvikelser hastighet innan början transmission diagnos eller felinställning kan resultera. Starta Jeep och växelväljaren genom alla växlarna samtidigt som bromsarna tillräckligt hårt för att förhindra att Jeep från att röra sig. Väljaren skall röra sig smidigt och engagera varje växel för sig. Underlåtenhet att resa hela skalan av redskap eller svårighet att röra kan tyda behövs anpassning till väljaren kopplingen. Borttagning av mittkonsolen är nödvändigt för att komma åt kopplingen på golvet-skift-modeller. Justera manöverlänkage med den metod som anges för modell och motorstorlek.
2 Korrekt vätskenivån är fundemental för korrekt drift.

Kör Jeep tills den når normal arbetstemperatur och parkera på plan mark. För växelväljaren genom alla växlar. Ställ väljaren i neutralläge och dra åt parkeringsbromsen. Chock ett hjul som en extra säkerhetsåtgärd. Säkra huven i öppet läge och kontrollera vätskenivån på överföring oljestickan. Låg vätskenivå påverkar överföring prestanda och kan tyda på läckage. Lägg den angivna vätska för din Jeep genom en tratt placerad i mätstickan röret för att uppnå önskad nivå. Överfyll inte överföringen. Lägga bara en pint kommer att höja nivån från "add" till "FULL"-markeringen. Höga vätskenivåer kräver dränering överföringen att nå rätt nivå.
3

Notera tillståndet i vätskan. Darkness av färg eller en bränd lukt indikerar slitna vätska och kräver byte av vätska och filter eller spolning av systemet under extrema förhållanden. Jämför en droppe av ny vätska till en droppe från oljestickan för skillnad på ett vitt papper handduk. Foamy eller mjölkaktig vätska kan vara resultatet av en vätska som läcker kylare belägen i Jeepens kylaren. Beakta innehållet i kylarvätska återvinning reservoar. Varje transmissionsolja ses här bekräftar misslyckande transmissionsolja svalare. Reparera eller byt ut kylaren och har motorns kylsystem och transmission spolas med kvalificerad professional.This tillstånd kommer att få allvarliga resultat om de lämnas utan uppsikt.
4 drive

Testa Jeep efter någon vätska nivåjustering eller vätska förändras. Kontrollera gasreglaget ventillänken om felet kvarstår. Denna koppling reläer strypa rörelsen överföring och bör kontrolleras vid driftstemperatur och vid kall motor förutsättningarna för full smidig resa. Justera kopplingen som anges per Jeep modell och motorstorlek. Provkör Jeep om någon justering görs
5

söka professionell hjälp bör tillståndet kvarstår,. Diagnos av momentomvandlarkoppling krets kan krävas. Denna krets omfattar sensorer och moduler dator som måste sakkunnigt diagnostiseras för att undvika onödig ersättning av dyra delar. Transmission avlägsnande kan behövas för att göra ytterligare reparationer av momentomvandlaren eller eventuella läckor framåt av transmissionen oljetråget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68030.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.