Felsökning av en 2000 Jeep Cherokee

Felsökning dina 2000 Jeep Cherokee motorproblem är en process för eliminering. Börja med de mest grundläggande och självklara möjliga orsaker och gå vidare till dyrare och komplicerat. Håll ett öga på dina mätare för en indikation på roten av dina problem. Kontrollera för lågt oljetryck, låg spänning på batteriet och överhettning temperaturer. Rutinmässigt underhåll, liksom att få din olja förändrats på schemat och med din transmissionsolja kontrolleras, hjälper dig att undvika problem på lång sikt. Saker du behöver
säkringstestare
Säkring avdragare
Volt mätare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera säkringar. Beroende på modell, är säkringen panelen antingen under förarsidan streck eller under huven på en lätt identifierbar fack. Dra säkringarna för hand med en säkring avdragare för att inspektera dem visuellt. Detta är den billigaste metoden, men vissa pauser är så små att de är lätt missas. Använd en säkring testare genom att vrida bilen på, jorda testare och trycka spetsen på varje säkring i tur och ordning. Om lampan inte tänds, är säkringen trasig.
2

Testa ditt batteri för tillräcklig effekt. Generatorn alstrar ström för batteriet att använda, och batteriet lagrar ström när motorn är igång. Vrid Cherokee motorn och testa batteriet genom att ansluta den positiva ledningen på volt mätaren till positiva inlägget på batteriet (de kommer båda att vara röd). Gör samma sak för de negativa terminalerna. Batteriet bör läsa mellan 12,5 och 12,8.
3

Testa din generator för tillräcklig effekt. Drag runt motorn och testa batteriet inlägg som i steg 2. Denna gång voltmeter bör läsa mellan 13,6 och 14,3.
4

Dra din motor koder. När ett problem uppstår, är en kod lagrad i Cherokee dator för din användning. Stäng av motorn, sedan slå på och av i tur och ordning (på, av, på, av, på). Med äldre fordon, måste detta ske inom fem sekunder, men på 2000 Cherokee som inte är nödvändig. Titta på dina "check engine" lyser för de tvåsiffriga koder, anges med blinkningar till den första siffran, en paus och fler blixtar för den andra siffran. Leta upp koderna i din handbok eller på nätet.
5

Kontrollera dina vätskor. Köra för låg på olja gör din Cherokee att överhettas, och smutsig olja kommer den överhettas och köra raggedly. Köra för lågt på transmissionsolja orsakar överföringen att fördröja och skapar hård växling. Båda kan orsaka allvarliga skador på din motor.
6

Kolla under huven för uppenbara tecken på problem. Leta efter trådar som har lossnat, bälten med någon spänning eller fransiga kanter. Kontrollera ditt batteri för korrosion. Inspektera din radiator för träskor, korrosion och tecken på överhettning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65332.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.