Hur man läser det diagnostiska testet koder på en 2005 Colorado

Den 2005 Chevrolet Colorado ersatte Chevy S-10 modellen. De två lastbilar såldes sida vid sida innan S-10 avbröts för 2005 års modell. Den Colorado levereras med antingen en 2,8 liters V-4 som gör 175-hästkrafter, och den 220-hästkrafter 3,5 liters 5-cylindrig. Båda motorerna är i Vortec klass som General Motors tillverkar. Kontroll av ombord-diagnos (OBD) koder på Chevy Colorado är en relativt enkel process, som bör ta längre än 10 minuter att slutföra. Saker du behöver
OBD-II-kod scanner /läsare
Visa fler instruktioner
1

Sitt i förarsätet för din Colorado. Anslut OBDII skannern till OBDII-USB-port som sitter under instrumentbrädan på förarsidan av lastbilen.
2

Vrid startnyckeln vidare till "tillbehör" läge, utan att starta bilen . Den tillbehör positionen är den andra positionen på tändningslåset som lyser upp alla i instrumentpanelen lyser.
3

Slå på strömmen till OBDII skannerenheten. Tryck på "LÄS"-knappen när enheten är klar startar. Skannern kommer att säga "Kommunicera med fordon" Om skannern är ansluten ordentligt.
4

Skriv ner koden (s) att scannern ger dig tillsammans med alla andra relevanta uppgifter, med hjälp av en kudde av papper och en penna. Vissa OBDII skanners ger koden och en liten beskrivning av problemområdet. Andra scanners ger en hel definition av vad problemet är med din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65794.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.