Hur man använder en Can OBD-ll kodläsare

Sedan 2003 har biltillverkarna varit att utrusta sina bilar datorer med Controller Area Network (CAN)-protokollet, ett förbättrat dator kommunikationssystem. Du hittar flera eftermarknaden andra generationens, On Board (OBD-II) kodläsare är kompatibla med det nya systemet. Det kommer att hjälpa dig att övervaka och hämta lagrade felkoder från bilens dator minne för feldiagnos relaterade till motorns belastning, bränsletryck, tändningen och mycket mer. CAN OBD-II-läsare kan förses med några eller flera funktioner, beroende på din visst märke och serie. Saker du behöver
kod läsaren kan stödja
litet anteckningsblock
Pencil
Fordon servicemanual
Visa fler instruktioner
1

Leta efter 16-pin kontakt under instrumentbrädan eller instrumentpanelen på din bil.
2

Kontrollera att tändningsnyckeln är i läge "Av" och anslut kabeln kontakten på din kodläsare till 16-polig kontakt. Addera 3

Vrid tändningsnyckeln till "On" läge men starta inte bilen. Slå på din kodläsare och tryck på "Link" knappen på din kodläsare. Beroende på din varumärke, kommer läsaren uppmärksam på att det hämtar koderna. Vänta fem eller 10 sekunder för läsaren att hämta felkoder från bilens dator.
4

Läs skärmen på din kodläsare. Om kodläsare inte hitta några koder, kommer det att varna dig med ett meddelande. Det kommer att visa siffran noll eller "No Codes" budskap. Det läsaren hittade felkoder, kommer den att visa den första koden i listan.
5

Skriv ned koden i ett litet anteckningsblock med penna tillsammans med all annan information som ges på skärmen. Koden kan läsa ungefär så här: P0740. Det kan också visa ett litet antal som "1" eller en pil som pekar nedåt, på den övre högra hörnet på skärmen, vilket indikerar att detta är den första koden i listan. Om det inte finns fler koder, kommer du inte se detta nummer eller pil.
6

Bläddra nedåt i listan över koder med hjälp av scroll-down knappen eller nedåtpilen för att gå till nästa felkod i lista och skriv ner det här numret. Upprepa detta steg tills du når slutet av felkoder listan.
7

Tryck på "Off"-knappen på din kodläsare för att stänga av den, slå av tändningen och koppla bort kodläsare från den 16-poliga kontakten.
8

Sök efter definitionerna felkoder i bilen service manual eller handbok för just din kodläsare, om det kommer med det.
9 < p> Radera felkoder i datorns minne genom att ansluta din kodläsare till 16-pin kontakt och vrid tändningsnyckeln till läge "ON", när du har servad bilen. Tryck på "Radera"-knappen på din läsare. Displayen på din läsare kommer att fråga efter bekräftelse. Tryck och håll nere "Radera" knappen tills du läst på din display meddelandet "Klar." Avlägsna kodläsare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68029.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.