Felsökning Misslyckas vattenpumpar

Vattenpumpen är viktigt för cirkulerande kylvätska hela motorn. Med tiden kan vattenpumpen misslyckas på grund av en dålig bäring, en trasig eller sliten impeller blad eller en misslyckad vattenpump tätning. Inte byta vattenpumpen i tid kan leda till att motorn överhettas vilket kan i sin tur orsaka enorma mängder av skador på motorn och andra komponenter som är beroende av vattenpump för kylning. Kolla efter tecken på vattenpump underlåtenhet att hjälpa avvärja katastrofen och hålla ditt fordon i toppform. Instruktioner
1

Kontrollera om kylvätskan läcker runt vattenpumpen området längst fram på motorn bakom fläkten remskiva. En stor pöl på marken nära fordonets front strax bakom radiatorn eller en ström av het kylvätska hälla ur detta område, efter att den stängts av, kan vara tecken på vattenpump misslyckande.
2 < p> Öppna huven och inspektera vattenpumpen. Vattenpumpen är en platt komponent och har flera vattenslangar anslutna till den, en som leder till kylare och en två andra till själva motorn. Leta trissan ansluten till vattenpumpen och flytta den fram och tillbaka. Dåliga lager gör att vattnet remskiva börjar svaja.
3

Kontrollera vätskenivån i kylvätskebehållaren. Vänta tills motorn svalna, öppna huven och leta tanken kylvätskebehållaren. Kontrollera mängden vätska inuti kylvätskebehållaren tanken och fyll tanken vid behov. Om mängden vätska fortsätter att sjunka, kan detta tyda på en läcka i vattenpumpen.
4

Vrid motorn på och lyssna efter slipning från vattenpumpen området. En vattenpump med dåliga lagren kommer att göra en flacka, metalliskt skrapande ljud.
5

Titta på temperaturmätare för överhettning. Om mätaren är ständigt slå den röda zonen, kan det tyda på ett kylande problem på grund av en misslyckad vattenpump.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66278.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.