Vad gör en bil Smoke?

Rök från en bils avgasrör är ett vanligt och fula tillstånd som kan ha ett antal orsaker, allt från lätt reparerade mekaniska problem till mer djupgående och dyra mekaniska problem. Vad som följer är en kort lista över de vanligaste mekaniska problem som orsakar en bil att ryka. Slitna kolvringar
ringar

kolv som är ansvariga för att täta gaser motorns förbränning inom motorcylindrar, kan orsaka en bil att röka om de blir utslitna, ett tillstånd som gör att motorns avgaser att blåsa förbi slitna kolvringar och emitterar från en bilens avgasrör i form av blågrå rök.
Bad ventilstyrningar

Ventilstyrningar hjälpa att täta cirkulerande motorolja i en bilens huvudaggregatet och hindra den från att komma in kamrarna motorns förbränning. När ventilstyrningar slitage och /eller går dåligt, kan de tillåta motorolja från huvudenheten att läcka in i motorn förbränningskammare, där oljan blir bränd och släpps ut från en bils avgasrör som rök.


Onormal Förgasare Funktion

En motor förgasaren är ansvarig för att injicera exakta mängder av luft och gas till bilens motor, en blandning som garanterar korrekt motorns förbränning. Om en förgasare inte fungerar korrekt och /eller reglera en korrekt luft /bränsleblandning, kan det orsaka rök, mestadels svart, att släppa från en bils avgasrör.
Blåst topplockspackning

En blåst topplockspackning kan orsaka vit rök för att avsluta en bils avgasrör om topplockspackning bryter till den grad att motorns kylvätska läcker in i kamrarna motorns förbränning, vilket är vad som händer när topplockspackning blåser helt och tätningen mellan cylinderhuvudet och den undre motorblocket är förlorad.
Sliten Motorcylindrar

Stort slitage motorcylindrarna kan orsaka en bil att röka genom att låta gaser motorns förbränning fly förbi kolvringarna och blås ut röret bilen svansen. När motorns cylindrar blir slitna, kolvringarna förlorar sin förmåga att effektivt täta motorns cylindrar, vilket gör att motorns avgaser att blåsa förbi kolvringarna och avsluta avgasröret som blågrå rök.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64037.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.