2004 Chevrolet Cavalier Motor Felsökning

A 2004 Chevrolet Cavalier har en On-Board Diagnostic systemet rutinmässigt övervaka motorn. Det körs en rad kontroller, och när ett problem upptäcks, tilldelar datorn det en alfanumerisk kod. Först är problemet kod klassas som "pågående", men om problemet fortsätter inträffar, att klassificeringen ändras till "problem." Som ett resultat, kommer kontrollera motorn ljus på. Komma dessa koder kan vara en stor hjälp när du försöker att felsöka Cavalier motor. Om något, kalla det berätta för dig var du ska börja leta. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

känner sig instrumentbrädan för diagnostiska Data Link Connection. DLC kommer att vara direkt under rattstången.
2

Bifoga skannerns kabel till DLC. Om din skanner inte är förprogrammerad att själv aktivera, måste du byta din skanner på.
3

Sätt in nyckeln i Cavalier tändning och vrid till "On." Vissa bildläsare kan behöva motorn vevas liksom. Alltid skjuta till just din skanner handbok, i termer av operativa förfaranden.
4

Knappa in ett "Läs"-kommandot, om skannern inte är förprogrammerad att automatiskt hämta dem när en anslutning avkänns.

5

Läs koderna på skannerns skärm. Du scanner kommer att skilja mellan vad som är "svårt" och vad är "pending". Gör en förteckning över de nummer på ett papper, börjar med felkoder. Alltid sköta dessa koder först. Sedan följa upp med alla de oavgjorda koder.
6

Konsultera en förteckning över OBD-II-koder och vad de betyder. De generiska koder som gäller alla OBD-II-kompatibla bilar bör förtecknas i skannerns manual. General Motors fordon familj har också särskilda kompletterande koder, och de kommer att slås upp på nätet.
7

Stäng av Cavalier elsystem och motor. Koppla ur skannern från DLC. Pop huven och titta in i Cavaliers motorrummet. Din prioriterad lista över koder bör ge dig exakta platser för att börja ytterligare utredning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66353.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.