Hur vet jag om en bil Läckor R12 Freon

Äldre bilar luftkonditioneringssystem använde R12 freon, vilket visat sig vara en miljöfara och ersattes senare med 134a freon. Äldre system kan läcka R12, och lokalisera läckan är viktigt att förhindra förlusten av alla kompressor smörjmedel. Använda ett hem freon fylla kit och en speciell UV färgämne, kan läckan kan lokaliseras med genomsnittligt auto ägare i cirka trettio minuter. Saker du behöver
Freon ventilsats
Luftkonditionering UV dye
svart ljus
Visa fler instruktioner
1

Lägg UV färgämne i luftkonditioneringssystemet av fordonet genom att fästa burken av färgämne till skruven-on botten av freon ventilsats. En gång vrids medurs, det inre nålen kommer punktera burkens topp och ventilen kommer att vara under tryck med färgämnet.
2

Fäst munstycke slangen av ventilen satsen till lågtryckssidan av A /C systemet. Den lågtryckssidan på äldre fordon var typiskt nära förångarens kapseln, på stålet som leder till kondensorn. Modellerna varierar, så kolla med tillverkaren. Munstycket har en ring runt spetsen. Dra denna ring, trycker munstycket mot det låga trycket bröstvårtan, låt ringen gå. Ringen kommer att fånga bröstvårtan och säkra ventilpaket till systemet.
3

Veva fordonet och slå på A /C-systemet till sin maximala inställning. Tryck på avtryckaren på ventilen kit och släpp UV färgämnet i systemet. Vissa ventil kit har en ventil twist stil som kan vridas moturs för att öppna. Vakuumet av A /C-systemet kommer att suga färgämnet från burken. När den är klar (det kan känns lätt och tom) på cirka tio minuter, stanna bilen och stänga ventilen till burk färg.
4

Ta bort munstycket från lågtryck linjen genom att dra ringen tills de kommer ifrån varandra. Vänd burken med UV färgämne moturs för att ta bort den från ventilen.
5

Upprepa denna process tills systemet inte tar i någon mer färg. Färgämnet görs av de flesta tillverkare har lite freon och smörjmedel blandas in i den. Lägga mer R12 freon skulle vara dyrt och möjligen olagligt, och det skulle läcka tillbaka ut.
6

Använd A /C normalt i flera dagar, kolla motorrummet med ett svart ljus för tecken på UV färgämnet. Färgämnet kommer att lysa grön när den exponeras för UV-ljusvågor, och läckage kan ses mycket lätt på natten. Följ freon rader med svarta ljus, kolla runt kompressorn, och försök att skina ljuset i alla möjliga plats att A /C-systemet går igenom. Läckan kommer så småningom kunna upptäckas eftersom alla färgen tar slut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64419.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.