Hur identifiera Auto A /C Expansionsventil Probe

När flytande kylmedel tvingas genom en begränsad öppning, ändras den från en vätska till en gas. Denna förändring av tillståndet gör att köldmediet bli kall, och när den passerar genom systemet, absorberar det värme från kupén. Bilens luftkonditionering förlitar sig på denna förändring av tillståndet att driva, och expansionsventilen ger den begränsning som används för att styra volymen och trycket strömmar genom systemet. Diagnoser av fel expansionsventil är klar med en A /C mätare set. Saker du behöver
A /C mätare inställd
Visa fler instruktioner
1

Fäst mätarna till A /C-systemet genom att placera den lågt tryck och hög- tryck service-portar. Den låga tryckporten kan hittas på den låga sidan linjen mellan ackumulatorn (ibland på ackumulatorn) och kompressorn. Ackumulatorn den cylindriska delen kopplad till systemet nära passagerarsidan av firewall.The högtryck porten sitter på den höga sidan linjen mellan kondensorn och förångaren. Kondensorn är kylaren-liknande delen ligger i fronten av fordonet, och förångaren är placerad under dash.Make Kontrollera att ventilerna är stängda på mätaren församling, och bifoga snabbkoppling slangar till motorportarna.
Sida 2

Starta motorn och ställ in A /C-kontroller till max A /C, medium fläkthastighet och recirkulerande luft. Låt systemet köra i fem minuter för tryck för att stabilisera.
3

Normal spårvidd avläsningar kommer att vara mellan 30 och 45 psi i underkant, och 200-350 psi i överkant . Expansionsventilen kan fallera på ett av två sätt. När fastnat i öppet läge, gör det två mycket kylmedieflöde, och en nedgång i högtryckssidestryck. En mätare avläsning som är mindre än 200 psi i överkant syns när detta händer. När fastnat i stängt läge, kommer en högre än normalt överkant läsning ses. Vanligtvis kommer detta att vara över 400 psi och klättra tills Högtryckspressostat stänger av systemet. Mycket låga eller mycket höga värden på high-side mätare indikerar en defekt expansionsventil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64435.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.