Felsökning av en Chevy S-10 Blazer tändsystem

Felsökning tändsystemet i din S-10 Blazer börjar med en grundläggande förståelse för hur systemet fungerar. Elkraft tillförs till den primära spolen hos din tändspole av tändmodulen, alstra ett magnetfält runt den sekundära spole i tändspolen. Vid en viss punkt (tändningen) i motorns rotationsriktning, är strömmen avstängd till spolen. När detta händer, kollapsar magnetfältet runt den sekundära spolen och inducerar en spänningstopp i sekundärspolen. Denna spänning färdas ut ur spoltråd och fördelarlocket, eller ur tändstiftet på en distributör-mindre tändningssystem, och antänder luft /bränsleblandningen. Saker du behöver
Automotive kretsprovare
12-volts testlampa
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera om makten vid den primära spolkrets med fordonsindustrin kretsen testare. Fäst den svarta (negativa) och röda (positiv) klipp på testaren till batteriet. Vrid nyckeln till läge "RUN" och tryck på sonden änden av testaren att de två trådarna på spolen genom att föra in sonden i baksidan av den elektriska kontakten. Detta kallas back-sondering. Vrid tändningsnyckeln till "Start" och titta på ljuset på testaren. Båda trådarna ska visa makt. Om ingen ström finns, byt ut den bruna smältlänken på baksidan av Blazer starter. Om strömmen visas på en tråd och jord visas på den andra kabeln, byt ut spolen.
2

Ta bort den elektriska kontakten från spolen och back-sond jordledningen. Vrid tändningsnyckeln till "Start" och titta testaren. Den bör ange en blinkande jordsignal. Om ingen blinkande jordsignal indikeras, byt tändmodulen och pick-up spole i Chevy s distributör.
3

bort spolen tråd från spolen, och håll den 12-volts testet ljus nära, men inte röra, den sekundära spolen tornet att spolen tråden var ansluten till. Vrid tändningsnyckeln till "Start" och titta på spolen. En ljus gnista ska hoppa från spolen tornet på prov ljus. En bra tändgnista kan producera en gnista som kan resa mer än en tum på prov ljus. Om gnistan är svag eller inte händer, byt ut spolen.
4

Ta bort tändkabeln från tändstiftet, vilket det fäster fördelarlocket (eller spolpaketet på S-10s med distributör-mindre tändsystem) och vrid tändningsnyckeln till läge "START". En ljus gnista ska korsa en tum eller mer på motorblocket. Om det inte finns någon gnista närvarande eller en svag gnista, byt fördelarlocket, rotor och kablar plugg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64989.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.