Hur man diagnostiserar en topplockspackning

En topplockspackning är en packning som är placerad mellan motorblocket och topplocket i ett fordon. Den topplockspackning ansvarar för tätning av cylindrarna för att säkerställa maximal kompression och undvika varje läckage av kylmedel eller motorolja i cylindrarna. När en topplockspackning misslyckas, det som brukar kallas en blåst topplockspackning. Bytet kan vara en dyr reparation så det är viktigt att känna till tecknen på en topplockspackning börjar att misslyckas för att undvika ytterligare skador på din motor. Saker du behöver
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
Hur man diagnostiserar en blåst topplockspackning
1

Titta på temperaturmätaren på instrumentpanelen. Konstant överhettning är ett vanligt tecken på en topplockspackning börjar gå dåligt.
2

Watch för doftande rök eller vatten droppar som kommer ut ur avgasröret, vilket också är ett symptom på en topplockspackning början att misslyckas.
3

Kontrollera motoroljan ofta. Om oljan på mätstickan är mjölkig eller om det finns en mjölkaktig ring runt oljelocket innebär detta kylmediet läcker in i oljetråget och är ett tydligt tecken på en blåst topplockspackning.
4

Var uppmärksam på ditt fordons prestanda. När en topplockspackning helt blåses motorn ur funktion, tomgång grovt eller inte köra alls. Om det inte körs, kommer det att finnas en stor mängd vit rök från avgasröret.
5

Låt motorn svalna i cirka 20 minuter. Öppna huven av fordonet och ta bort kylvätska locket overflow tank. Använd din instruktionsbok för att lokalisera overflow tanken om du inte är bekant med det. Om tanken avger ett smällande ljud när du tar av locket, kan detta innebära att kylsystemet har varit trycksatt och är ett tecken på en trasig topplockspackning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64267.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.