Symtom på en inte Servostyrning Box

servostyrningssystemet tillåter föraren att tillämpa rattrörelser på ratten, och en motor-driven hydraulpump överför vridmoment till hjulen. Tröghetskrafter, vikt och friktion blir omkörd med minimal ansträngning. Normal drift

servopumpen drivs av motorn via en remskiva och drivrem. Remskivan stängs pumpen rotor. En serie skövlar passa mellan pumphuset och rotorn. Fluid strömmar vid lågt tryck från reservoaren in i pumphuset. Fluiden plockas upp av de roterande skovlarna och tvingas in i en förträngd fläck. Fluidtrycket stiger till den nivå som krävs. Den ökade trycksatta vätskan pressas ut ur pumpen i en tryckslang som leder in i styrväxeln eller rack. Om för mycket tryck byggs upp, öppnas en avlastningsventil för att tillåta den trycksatta fluiden att återvända till reservoaren.
Servostyrningsvätska skick

vätskans utseende avslöjar mycket om tillståndet för servopumpen och systemet. Färsk styrservoolja färgas röd och har en utpräglad lukt. Mörkgrå vätska tyder på oxidation i systemet. Skumning eller bubblor i vätskan indikerar luft eller vatten i systemet. Pump nedbrytning kännetecknas av förkromning strömmar genom systemet.
Läckor

Vätskenivåer måste kontrolleras ofta. Kroniskt låga vätskenivåer indikerar närvaron av en läcka från pumpen eller andra systemkomponenter. Läckor är en av de mest märkbara symptom på servopumpen misslyckande, som infinner sig när fordonet är parkerat. Beslag och slangar som leder till styrväxeln måste också kontrolleras när det finns bevis för en läcka. Låga vätskenivåer kan orsaka servopumpen att fungera högljutt.
Drivremmar

Felaktig remspänning kan orsaka strömavbrott servopumpen om de lämnas därhän. Slitna eller trasiga bälten kan halka och kommer inte att vrida hjulet effektivt. Överhettade bälten kan överföra sin värme till remskivan och axeln system servopumpen. Svårighetsgrad styrning är ett annat symptom som tyder på lösa remmar. Bälten bör kontrolleras för sprickor, saknade bitar och /eller felaktig spänning minst en gång i månaden. Slitaget indikatorn på bälten är svårare att upptäcka. Byt remmarna efter fyra års tjänstgöring.
Pump Oljud

En ständigt bullriga pump är ett tecken på problem bryggning i servopump eller systemet. Ett surrande ljud när hjulet är rakt kan hänföras till en högljudd pump, skadade hydrauliska ledningar, tryckstyrventil fastnar luft i systemet eller en sviktande pump. En slammer indikerar kudden för mottrycksventilen saknas eller trasiga.
Styregenskaper

enkel styrning kan också vara en indikation på hälsa pump. Hård styrning och /eller tillfälliga ökningar av ansträngning när du vrider på ratten kan orsakas av låg oljenivå. Detta kan åtföljas av buller från pumpen. En fet, lös pump bälte eller en defekt servostyrning pump kan också vara orsaken till hård styrning.
Slutsats

Bilägare behöver använda sina ögon och öron upptäcka om servopumpen är på väg att misslyckas. Identifiera tecken på misslyckande tidigt kan hjälpa att få en reparation snabbt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64581.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.