Hur man diagnostiserar en bakaxel Problem

i bakaxeln överföringar vridstyrka från transmissionen till bakhjulen för att flytta ditt fordon. Med tiden kommer slitage eller skador på de interna komponenterna orsaka bakaxeln att läcka, bli bullrig eller inte fungerar korrekt. Kontrollera om gemensamma oroshärdar på din bakaxel innan du börjar demontera komponenter för en ersättare jobb. Att ta sig tid att diagnostisera en bakaxel problem kan hamna sparar tid och pengar. Saker du behöver
rörtång
socket Spindelmutter, om nödvändigt
Ratchet
Hylsnyckelsats
Wrench
Gear olja, om nödvändigt
Visa fler instruktioner

1

Dra bak-hjul muttrarna med en rörtång, dra sedan åt hjulnavet-låsmuttern med en socket spindel mutter. Detta är särskilt viktigt om du hör en clunking ljud när du koppla in kopplingen, upp eller ner. Att ignorera detta clunking buller kan också leda till slitna differentiella kullager, axelväxlar sida, drev och en lös eller trasig universal joint.
2

Inspektera de bakre hjullagren för slitage, vilket kan orsaka att hjulen producera ett ljud vid körning framåt.
3

Dra åt lageröverfallet till axelhus bultarna med en Ratchet och uttag. Dessa lock hålla axlarna på plats som sträcker sig från centrum av den bakre axeln till bakhjulen. Kontrollera servicemanualen för just din modell för rätt moment på dessa bultar.
4

Kolla efter lösa fästanordningar eller skador på kardanknut. Dra åt bultarna med en spärr och uttag eller byt ut dem om det behövs.
5

Kontrollera vätskenivån inuti axeln bostäder genom att ta bort påfyllningspluggen med en skiftnyckel. Låg vätskenivå kommer att orsaka ett brus i axeln när du kör rakt fram. Tillsätt rätt växellådsolja för din bilmodell, om nödvändigt.
6

Inspektera för skador på tätningar, packningar, pluggen trådar och bakaxeln bostäder, om du tycker att bakaxeln läcker.
7

Ta bort den bakre luckan axelhus med Ratchet och uttag. Kontrollera om det finns lösa fästen kuggkrans. Servicemanualen för din bil kommer att ha vridmoment och förfarandet för att dra åt dessa bultar i bakaxeln.
8

Inspektera för en torr drevaxel tätning inuti bakaxeln bostäder. Drevet är den konformade komponent med änden kugghjulet som ingriper med ringhjulet inuti bakaxeln.
9

Inspektera skicket på pinjonger innanför den bakre axelhuset. Slitna eller trasiga tänder på drevet kommer att orsaka buller när fordonet svänger höger eller vänster.
10

Kontrollera om det finns slitna case lager, slitna drevet axellager, eller ring och pinion slitage.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68052.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.