Vilka är farorna med Running Lean?

I förbränningsmotorer, "kör lean" går utöver att använda gas effektivt. I själva verket gör att statusen motorn utföra med mindre bensin än den behöver för att fungera ordentligt, och det ökar mängden friktion mellan motorns rörliga delar. Köra lean kan skada en motor. Vad kör Lean Involverar

När en motor går magert, det finns en obalans i luft /bränsleblandningen. Särskilt i tvåtaktsmotorer, avser termen motorn inte får tillräckligt med bensin i förhållande till den mängd syre som används i förbränningsprocessen. Mycket lite bensin krävs för förbränning, men nog behövs för att hålla kolvkamrarna sval under drift. Moderna motorer lagt extra kylsystem för att hjälpa till med detta problem, men en mager kör motorn fortfarande kan förekomma på grund av felaktigt bränsle mixar. Addera 'Soft Grip'

A " mjuk gripa "betecknar skadan orsakas av överskott friktion mellan en motor kolven och cylinderväggen. Vid någon punkt i kolven cykel, inträffar en momentan torr plats där metallen gnuggar tillsammans. Att gnugga kan orsaka brännskador eller friktion scoring på sidan av kolven. Om tillräckligt med bränsle återhoppar, kommer kolven att fungera som vanligt, men skadan kvarstår. Så småningom kommer kolvarna i lean-kör motorn utvecklar tillräckligt skador att misslyckas.
Hard beslag

en hård beslag, är motorn igång så magert att kolven och kammaren har värmts upp mer än toleranser gör - kolven princip slipar mot cylinderväggen tills den fastnar snabbt. Vevaxeln armen då kan kurvor och snäpp eller vevstaken kan bryta. Den skadan är allvarlig och kommer att kräva att motorn antingen byggas om eller bytas ut.
Engine Cut Out

När motorn bränsletillförseln är så mager att förbränningen kan inte även inträffa, dör motorn ut och slutar fungera. I jämförelse med beslag, detta är lean-running fara faktiskt bättre eftersom operatören kan snabbt sätta fordonet i neutralläge innan motorn stannar helt. När bränsleflödet återställs till en tillräcklig nivå igen, kommer motorn köras som vanligt. Engine cut outs är varningar att kontrollera bränslesystemet och göra nödvändiga reparationer eller justeringar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68010.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.