Vad orsakar Oil Varning lampan tänds?

Bilens olja varningslampa berättar när din oljetrycket är farligt låg. Ofta misstas för en indikation på oljenivån, aktiverar ljuset faktiskt när det inte finns tillräckligt tryck för att injicera olja i cylindrarna i egine. Utan smörjning oljan ger, kan cylindrarna skadas, vilket leder till behovet av en ny motor. Oljan varningslampa kan komma in som ett resultat av flera vanliga problem. Lågt oljetryck

Lågt oljetryck är den vanligaste orsaken till att oljan ljuset i bilen tänds. En sensor i motorn avgör om oljan pumpas hårt nog att kanalisera genom smala hål i kolvarna och andra motordelar. Utan tillräckligt med tryck, kommer oljan inte att nå nödvändiga delar av motorn. Friktionen av motordelar gnider mot varandra kommer att leda till värme och nötning, snabbt skada motorn går att reparera.
Oljepump Problem
Oljepump problem kan aktivera olje varning ljus.

I vissa fall kan det låga trycket vara orsakad av en defekt oljepump. Oljepumpen själv lyfter olja ur oljetråget längst ned i motorn och sprutar in det i motorn från toppen. Om din oljepumpen inte fungerar korrekt, kommer trycket på oljan minskar, aktivera lätt olja varning.
Defekt oljetrycksgivarens

Oljan tryckgivare själv kan ibland bli igensatta med slam från motorn, speciellt om motorn inte har blivit ordentligt underhållna. Ett igensatt olja sensor kan ge en falsk avläsning av lågt oljetryck, vilket kommer att lysa upp din olja ljus. Aldrig antar dock att en olja ljus som kommer på är på grund av en igensatt sensor.
Låg Motorolja

Låg motorolja är faktiskt en sällsynt orsak till en olja ljuset på. Detta beror på att intaget för oljepumpen ligger ganska lågt i oljetråget. En liten mängd olja i motorn, även långt under fabriken specifikationer, kommer cirkulera genom motorn vid ett tryck tillräckligt högt för att undvika att aktivera sensorn. De vanligaste situationerna där låg motorolja orsakar lätt olja varning att belysa är okända långsamma läckage i oljesystem, en felaktigt ersatt dyvika eller oljefilter och effekter till oljetråget från stenar eller andra väg skräp.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68011.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.