Hur vet jag om vatten i min Motor Oil ?

Inte alla tecken på vatten i oljan innebär en reparation är motiverad . När motorn värms upp efter att det startats , och sedan svalnat efter att bilen är avstängd , kan kondens orsaka små mängder vatten att komma in i oljan . Detta är i allmänhet ofarliga , och kommer att brännas bort genom normal körning. Stora mängder kylvätska ( frostskyddsmedel och vatten ) kan förorena oljan om en packning brister eller motorns huvud eller ett block blir skadad . Vid svår nedsmutsning minskar oljans effektivitet i att smörja motorer rörliga delar . Om detta är orsaken , bör det repareras så sonen som möjligt . Saker du behöver
Wrench
Oljetråg
ren trasa
Visa fler instruktioner
1

Ta ut oljestickan . Bubblor på pinne , en brunaktig rest strax ovanför oljenivån , eller mjölkaktig - brun olja med en tjock konsistens är alla tecken på vatten i oljan .
2

Kontrollera vit , doftande rök från avgasröret . Detta är en indikation på kylvätska i oljan bränns bort .
3

Stäng av motorn och låt bilen sitta i några timmar . Ta bort avtappningspluggen på oljetråget med en skiftnyckel , dränering av en liten mängd olja i ett uppsamlingskärl . Eftersom olja är lättare än vatten , kommer något vatten samlas på botten av pannan , med oljan flyter ovanpå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66436.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.