Felsökning av en motor för en 1995 Chevy Blazer

Basen trim av 1995 Chevrolet Blazer kom utrustad med en 4,3 liters, sexcylindrig motor. Fordonet ingår också många olika standardlösningar såsom en drivrutin front airbag, säten hink, bromsar makt, servostyrning, luftkonditionering, femton tums hjul, trasa sittplatser och tonat glas. Eftersom Blazer har så många olika delar, komponenter och system, kan det vara svårt att hitta orsaken till ett problem med bilen. Ett sätt att felsöka ett problem med Blazer är att granska tillverkarens återkallelser. Instruktioner
1

Inspektera hörnet och stötfångare lampaggregat av din Blazer om fordonets front har dålig synlighet i mörker. Om stötfångaren lampaggregatet tillverkas av Sabersport det inte kan bekräfta att Förenta staternas Department of Transportation motorfordon normer för fordonssäkerhet, eftersom den inte har de nödvändiga reflexer bärnsten sida. Byt ut etiketter lampaggregat om bärnsten Sidoreflex saknas.
2

Kontrollera bränslefiltret och kontakten på bränslefiltret inuti Blazer motor om du ser bränsleläckage under fordonet. Vissa bränsle filter tillverkas av Fram gjordes inte till rätt specifikationer och kan orsaka O-ringen för att inte ordentligt täta korrekt på bränsleledningen. Följaktligen kan bränsle läcka från motorn och, om den ansluts med en tändkälla, kunde starta en motor eld medan du kör din Blazer. Bränsle filter som riktigt passar Blazer ska installeras i stället för det gamla filtret. På drive-omkopplaren på din Blazer bromssystem
3

Titta om det tar längre tid än normalt att stoppa fordonet när du trycker på pedalerna. Under vissa körförhållanden låsningsfria bromsar switch kan gå sönder och långsam reaktionstid av bromsarna som du försöker bromsa in bilen. Frekvensomriktaren omkopplaren bör ersättas för att lösa detta problem.
4

Undersök de övre kulleden muttrarna på främre hjulupphängningen av Blazer om fordonets framhjul inte svarar när föraren vrider på ratten. De övre kulleden nötter kan vara felaktigt placerad i styrspindeln av fjädring och orsaka kulledstappen att lossa och brista, vilket skulle resultera i en förlust av styrförmåga. Både kulleden nötter bör ersättas för att lösa detta problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67421.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.