85 Nissan 300ZX Med Fläktrem bullerproblem

Z-bilen startade sin produktion liv i 1970 med lanseringen av den Datsun 240Z. Genom åren har namnet något har förändrats tillsammans med motorns storlek, de namn det har gått är: 240Z, 260Z, 280Z, 280ZX, 300ZX, 350Z och 370Z. 300ZX är namnet på 1985 års modell, som Nissan utrustat den med en 3,0-liters V-6 motor. Den 3,0-liters hade två alternativ, sugmotor eller turboladdning. Den sugmotor versionen producerade 160 hästkrafter och den turboladdade versionen skapades 200 hästkrafter. I 1985 300ZX s motor har tre bälten, ett bälte driver luftkonditionering, man driver servopumpen och den tredje driver vattenpump, generator och fläkt - och dessa bälten kan skrika på grund av en av fyra skäl. Belt Tension

Remmarna på 1985 300ZX sträcka ut över tiden och kräver regelbundna justeringar. Underlåtenhet att justera dessa bälten kan leda till ett gnisslande ljud. För att kontrollera om banden är lösa, greppa varje bälte vid mittpunkten mellan två remskivor och flytta den upp och ner. Ett ordentligt åtdragna bältet kommer inte röra sig mer än 11/25 av en tum, om det gör än den behöver skärpas. Dra vattenpumpen och fläkten bälte bälte genom att dra åt justerbulten under generatorn. Dra åt luftkonditionering kompressor bälte genom att lossa skruven i mitten av spännhjulet och åtdragning av justerbulten ovanför spännhjulet. Spänn remmen servostyrning genom att dra åt justerbulten bakom servostyrning remskiva.
Glasad Belt

Remmarna på 1985 300ZX är föremål för hög värme och en hel av friktion. Detta kan skapa en inglasning effekt, som gör att remmen slirar på remskivorna när den rör sig. Detta halka orsakar ett högt tjutande ljud. Det enda sättet att åtgärda problemet är att byta ut remmen. Det finns flera produkter på marknaden som tyst skrikande ljud, men det bara eliminerar buller och inte fixa den åldrade bältet.
Inglasad Remskiva

En inglasad remskiva på en 1985 300ZX är mindre vanligt än en glasad bälte, men det har samma effekt. Remmen slirar på remskivan, speciellt vid första start eller under kraftig acceleration. Det enda sättet att rätta till detta fel är att ta bort remskivan och ersätta den med en ny. Byte av rem är en bra idé också, som glider kan ha skadat bältet.
Låst Remskiva

remmarna på 1985 300ZX tur trissor på varje tillbehör, samt löper längs ena spännhjulet. Om något av de tillbehör eller den bärande inuti tomgångsskivan misslyckas, det orsakar remskivan att sluta snurra med bandet och ett högt tjutande ljud uppstår när bandet drar längs remskivan. Detta kan också skapa rök och orsaka bältet att bryta. Det enda sättet detta problem är fixat är genom att ersätta den trasiga komponenten och ersätta bältet. Addera minska ner

grund av antalet bälten, faktiskt räkna ut vilka bälte gör bullret kan verka svårt. Om tjalla blir starkare med luftkonditionering på, är det troligt att luftkonditionering bälte är den skyldige. Den servostyrning bälte är det antagligen om skrika blir starkare när du vrider på ratten hela vägen till ena sidan. Om varken tillbehör ökar bullret, är det troligt att vattenpumpen och fläktrem är en skrikande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68009.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.