Hur man läser OBD-koder på en 1999 Chevrolet S10

Din 1999 Chevrolet S10 har en branschstandard OBD-II (Onboard Diagnostic Link) används för att felsöka problem som plågar fordonet. Din Chevrolet S10 ’ s dator sparar felkoder för senare hämtning När en fråga uppstår och genom att använda en eftermarknaden scan tool, kommer du att kunna hämta dessa felkoder för att se exakt vad fordonet eller komponenten är fel. Eftersom en felkod visas på en billig konsument betyg OBD-II skanner inte kommer att förklara innebörden av en felkod, måste du leta upp deras definitioner antingen online eller i skannern ' s dokumentation. Saker du behöver
OBD-II skanner
dokumentationen som medföljde skannern
Penna och papper
Visa fler instruktioner
1

Leta OBD- II-kontakt inuti bilen. OBD-II-kontakten kommer att vara på den nedre föraren ’ s sida delen av instrumentpanelen, nära den akuta bromspedalen. Anslut din OBD-II skanner i den diagnostiska porten.
2

Stäng alla fordonet ' s dörrar och rulla upp fönstren. Slå på Scan verktyget och ställ tändningsnyckeln till ” ON ” läge men starta inte bilen.
3

Se din Scan Tool ’ s dokumentation för att hämta de felkoder från bilen. Skriv ned de felkoder som visas av felsökningsverktyg med en penna och papper. Se till besvär kodsektion inne i dokumentationen som medföljde Scan Tool eller klicka på den resurs nedan för en lista över felkoder för ditt fordon och förklaringar till dem.
4

Slå av tändningen tillbaka till den ” OFF ” läge och stänga av Scan Tool. Ta bort Scan verktyget ’ s diagnostiska sladden från din S10 ’ s OBD-II-port.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65181.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.