Felsökning av en Chevy Blazer

Chevy Blazer har varit en stapelvara i bolaget line-up sedan 1960-talet. Den Blazer tillverkades i många olika former med stora V8-modeller och små sexcylindriga modeller. Alla fordon som tillverkats före 1990-talet gör att använda en dator för att övervaka motorns avläsningar. De tidiga modellerna kräver felsökning baserad på ljud och observationer. Mekaniska problem med de nyare modellerna diagnostiseras genom att göra observationer och genom att läsa systemet datorns prestanda. Saker du behöver
voltmeter
startkablar
Hammer
Oil
Visa fler instruktioner
1

Vrid nyckeln för att testa makten men inte starta bilen. Testa strålkastarna och takbelysning till makten. Om fordonet inte har någon makt, testa batteriet med en voltmeter. Hoppa starta batteriet med kablar och byta ut batteriet om det inte kommer att hålla laddningen.
2

Försök att starta fordonet. Om strömmen är böljande och innerbelysningen och lampor streck flimrar, är generatorn sätta ut en svag laddning och kan behöva bytas ut. Lyssna efter ett klickande ljud på Blazers som inte startar. Det klickljud indikerar en dålig starter. Kryp under fordonet och lokalisera det cylinderformade starter. Den är kopplad till en annan liten cylinder och placerad under den bakre änden av motorn. Hit cylindern med en hammare och försök att starta fordonet. Hammaren är en tillfällig lösning.
3

Vrid nyckeln och försök starta motorn. Om motorn roterar, men startar inte, byt tändstift och rengör förgasaren. Förgasaren kan också kräva finjustering eller en fullständig ombyggnad. Den dåliga förgasaren hindrar bränsle från att komma in och starta motorn. Det kommer också att göra att motorn spotta och slå tillbaka.
4

Starta bilen och leta efter tjock, svart rök från avgasröret. Röken indikerar en låg nivå av olja i motorn. Dra mätstickan och kontrollera oljenivån. Fyll på olja om det är lågt.
5

Kör fordonet vid olika hastigheter och uppmärksamma växling. Om motorn inte växlar när hastigheten ändras, kräver överföringen service eller utbyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67648.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.