Skevt Rotor Problem på en 2003 Taurus

De rotorer på framsidan av 2003 Taurus kan bli skev med tiden eller ganska plötsligt, beroende på körsätt och vägförhållanden. Rotorer kan varp grund av överhettning, extremt slitna kuddar, stort vridmoment av hjulmuttrarna och även bara körning genom vatten pölar. När broms rotorer blir för tunn, måste de bytas ut i stället vänt eller "trued" för att göra dem mjuka igen. En fullständig undersökning av dina rotorer kommer att låta dig veta om du behöver byta ut dem helt. Byte av broms rotorer är ibland mer kostnadseffektivt än att vrida rotorerna. Saker du behöver
Däck järn
Jack
2 pallbockar
Måttband
Bromsskiva mikrometer
3/8-inch-drive Ratchet och Hylsnyckelsats
Open- end skiftnyckel satt
Nya bromsbelägg
Nya rotorer
Wire klädhängare
Rust-penetrerande Tub sprej
skivbromscaliper fett
1/2-inch-drive momentnyckel och uttag ställa
1/2-inch-drive hjulmutter socket
Visa fler instruktioner
Mätinstrument rotorer för Tjocklek
1

Lossa främre hjul muttrarna med ett däck järn . Höj den främre delen av Taurus med en domkraft. Place jack står nedanför undre delramen skenor, på båda sidor av motorn. Sänk bilen på läktaren. Ta bort muttrarna och ta bort de främre hjulen från bilen helt.
2

Mät den totala tjockleken på rotorn, med hjälp av ett måttband. Om rotorn är mindre än en tum tjock, då rotorn behöver ersättas fullständigt, snarare än att rotorn vrids. Vrida rotorn kan ta bort mer än 1/16 tum av material från rotorn, och den minsta tjockleken är 15/16 inches.
3

Placera en bromsskiva mikrometer runt rotorn, och mäta tjockleken i spåren på rotorn. Om mätningen av rotorerna är mindre än en tum invändigt spåren eller gropar i rotorn, då rotorn behöver bytas i stället vrids.
Byte Front Rotorer och Bromsbelägg

4

Lossa främre hjulmuttrar lug. Hissa upp bilen på en domkraft. Placera domkraften under främre hjälpramen. Ta bort hjulmuttrar lug, sedan ta bort hjulen helt.
5

bort bromsok montering bultar med en spärr och uttag, eller använd en Torx-fattning. Avlägsna bromsok från bromsenheten, med användning av en brytjärnet om det behövs. Häng bromsok framifrån spiralfjädern med en metall klädhängare. Låt inte bromsoket hänga fritt från gummislangen som det fäster.
6

bort bromsok rackmontering bultar från baksidan av styrspindeln, med en spärr och uttag. Ta bort fästet och de gamla bromsbeläggen från bromsenheten. Ta bort den gamla bromsrotorn från framhjulet nav för hand. Använd en hammare för att knacka lätt rotorn utåt om det behövs för borttagning.
7

Installera en ny broms rotor på hjulnavet. Slå ett enda lug nut på en av hjulbultar, för att hålla rotorn på plats. Installera bromsok-fäste och dra åt bultarna mellan 65 och 87 foot-pounds, med en 1/2-tums enhet momentnyckel och uttag.
8

Öppna luftningsskruven på hängande bromsok . Om bleeder ser rostig alls, spraya rost-penetrerande aerosol på skruven. Låt rost penetrerande stå i minst 10 till 15 minuter innan du öppnar bleeder. Använd en fast nyckel för att öppna bleeder moturs. Sätt en gammal bromsbelägg mot bromsok kolv på insidan av bromsoket. Komprimera kolven med hjälp av en stor uppsättning av kanal lås eller tänger låsning. Pressa den gamla bromsbelägg mot kolven för att komprimera kolven helt i bromsoket.
9

Håll kolven i med en hand på kanalegenskaperna lås. Dra åt ombonad luftningsskruven med andra handen. Släpp inte bromsok kolv före stängning bleeder, eller du kommer att orsaka in luft i bromssystemet.
10

Montera nya bromsbelägg på bromsok fästet. Applicera ett tunt lager av bromsok fett på fästplattorna på nya bromsbelägg. Ta bort bromsok glider från bromsok fästet för hand. Smörj bromsok slide rören med bromsok fett, sätt sedan tillbaka dem i fästet. Installera den komprimerade bromsok tillbaka på bromsen och dra åt bultarna till 26 foot-pounds med din momentnyckel och uttag. Ta den enda tappmuttem från hjulet stud hand.
11

Upprepa steg 2 till 7 för att slutföra rotorn och pad ersättare på den andra sidan av Taurus. Placera tillbaka hjulen på bilen, och dra åt muttrarna ombonad med ett däck järn. Höj Taurus utanför pallbockar, ta sedan bort läktaren underifrån bilen. Sänk bilen till marken, och dra åt muttrarna till 100 foot-pounds med en momentnyckel och hjulmutter uttag.
12

Ange förarsätet på bilen. Tryck ner bromspedalen långsamt, släpp pedalen. Upprepa detta flera gånger, tills pedalen är hård. Om pedalen inte blir svårare att trycka ner efter fem pumpar, sluta pumpa pedalen och lufta de främre bromsok.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68637.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.